Til toppen

Ovnsbakt brokkoli med oliven - og kaperssalsa

 

En nydelig grønn lunsjrett eller et perfekt tilbehør til middagen får du med sunn brokkoli og en deilig oliven – og kaperssalsa.


Ovnsbakt brokkoli med oliven - og kaperssalsa

Ovnsbakt brokkoli på bakepapir med pinjekjerner og oliven - og kaperssalsa til.

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 210 ˚C, over og undervarme. Legg bakepapir på et stekebrett.

2. Rens og vask brokkolien, del den i store litt tynne skiver.   

3. Gni skiver og buketter godt inn med olivenolje, sitron og sitronskall, legg det på stekebrettet.

4. Dryss over hvitløk, pinjekjerner, salt og pepper.

5. Stek brokkolien på midterste rille, 15-20 minutter, eller til den er al dente. Steketiden vil variere etter tykkelsen på brokkolien og type stekeovn.  

 

Salsa:

Bland sammen ingrediensene og server ved siden av brokkolien.  

Tips:

Server gjerne med litt revet Gryuère. Brokkoli kan erstattes med blomkål

4 porsjoner

porsjoner
1 stor brokkoli
2 fedd hvitløk, i tynne skiver
1 sitron, finrevet skall og saft
1 ss pinjekjerner
litt nykvernet sort pepper
Oliven og kaperssalsa
2 ss rødløk, finhakket
1 dl rosiner
30 g ristede pinjekjerner

Legg oppskrift i handlevogn