Til toppen

Juletorsk i Prosciutto di Parma


Juletorsk i Prosciutto di Parma

Stekt torsk surret inn i Prosciutto di Parma, dansert på en tallerken med stekte poteter, ertepuré og sennep.

Slik gjør du:

1. Skjær torsken i to porsjonsstykker. Krydre torsken med pepper og pakk hvert fiskestykke inn i Prosciutto di Parma. 

2. Kok opp ertene i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha i fløte og 1 ss smør. Kjør til grov ertepuré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 

3. Brun torskestykkene i 1 ss smør til de er gylne på begge sider. Stek torsken videre i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til den skiver seg når du presser lett på den. 

4. Skjær potene i 0,5 cm tykke skiver. Stek potetskivene i panna du brunet torsken i til de er møre og gylne. Dette tar ca. 10 minutter.

5. Server torsken med ertepureen, de stekte potetskivene og sennepen.

4 porsjoner

porsjoner
600 g torskeloin
600 g frosne grønne erter
2 dl fløte
800 g mandelpoteter
4 ss smør

Legg oppskrift i handlevogn