Til toppen

Ibéricoskinke Bellota Alba u/ben ca 4,5 kg

Produktnummer: 500704
Lagerbeholdning:

Spansk skinke av den eksklusive Iberico grisen.

Jamón Ibérico regnes for å være kongen over alle verdens spekeskinker. Bellota er den høyeste klassifiseringen av denne skinketypen, og det stilles strenge kriterier for alle ledd i produksjonen. Navnet kommer fra den sorte griserasen som benyttes (iberisk svin), noe som forklarer det gamle navnet. (Pata Negra -sort fot). Denne rasen med hengende ører har holdt til i Andalucia i sør og nordover gjennom Extremadura-området i mer enn tusen år og har evnen til å lagre mer fett i kjøttet slik at skinken tåler lang modning og smelter i munnen. Vår produsent har drevet i flere generasjoner og er lokalisert nord i Spania, 900 m.o.h., ved foten av 'Sierra de la Demanda' hvor pilegrimsleden til Santiago de Compostela krysser området. De siste månedene før slakting lever grisene et fritt og godt liv blant småeik, korkeik og kastanjetrær, og de finner sin kost her som hovedsakelig består av eikenøtter. De blir slaktet når de innehar en vekt mellom 130 og 150 kilo. Nøyaktig salting og den viktige lufttørkingen i dette spesielle klimaet, samt en modning på 48 måneder, gjør denne Ibérico-skinken til en sikker vinner. Formen på denne skinken er betydelig slankere enn for Serranoskinke.
Smak
Kjøttet er mørkerødt, litt søtt og med en skarp aroma, men fløyelsmykt og jevnt marmorert med gulaktig fett. Det er dette fettet som setter smaken på skinken. Jo jevnere marmoreringen er, desto bedre er kvaliteten. Skinkekjøttet har et tørket preg uten å være tørr, smelter i munnen og har en lang ettersmak med tydelig nøttepreg.
Bruksområder
Ibérico Bellota Alba fortjener den fulle og hele oppmerksomheten når den serveres. La den få følge av noen ristede nøtter eller mandler, sammen med godt drikke.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1743
Energi (KCal) 419
Fett (g) 32.5
Mettede fettsyrer (g) 12.2
Karbohydrater (g) 0.9
Sukkerarter (g) 0.9
Protein (g) 31.5
Salt (g) 3.5
Kostfiber (g) 0
Gtin D-pak 97026595007046
Opphavssted Spania
Drenret vekt 0.000
Bruksområder Ibérico Bellota Alba fortjener den fulle og hele oppmerksomheten når den serveres. La den få følge av noen ristede nøtter eller mandler, sammen med godt drikke.
Smak Kjøttet er mørkerødt, litt søtt og med en skarp aroma, men fløyelsmykt og jevnt marmorert med gulaktig fett. Det er dette fettet som setter smaken på skinken. Jo jevnere marmoreringen er, desto bedre er kvaliteten. Skinkekjøttet har et tørket preg uten å være tørr, smelter i munnen og har en lang ettersmak med tydelig nøttepreg.
Antall F-pak i D-pak 1
Pakningsenhet 4500 Gram
EPD nummer 2194538
Ingredienser Skinke av svin, salt, konserveringsmiddel: natriumnitritt E250, kaliumnitrat E252, dekstrose. , Skinke av svin, salt, konserveringsmiddel: natriumnitritt E250, kaliumnitrat E252, dekstrose.
Sesong Nei
Opprinnelsesland Spania
Ku Nei
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Fri for
Nøtter Fri for
Mandler Fri for
Kasjunøtter Fri for
Paranøtter Fri for
Hasselnøtter Fri for
Macademianøtter Fri for
Pekannøtter Fri for
Pistasienøtter Fri for
Valnøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Bygg Fri for
Havre Fri for
Hvete Fri for
Rug Fri for
Lupiner Fri for
Spelthvete Fri for
Khorasanhvete Fri for
Debio økologisk Nei
EU økologisk Nei
Fairtrade Nei
Korsher Nei
Halal Nei
Egnet for veganere Nei
Egnet for vegetarianere Nei
Pakningsstørrelse 4500.0 gram
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 7 °C.
Varemerke Vegajardin
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned