Til toppen

Yoghurtkake med pære og bjørnebær

 

Lyst på dessert? Her er oppskrift på en høstlig kake med olivenolje. Ja du leste riktig! Olivenolje gir en saftig og litt syrlig smak til kaka, sammen med vaniljeyoghurt, lønnesirup, sitron, pærer og bjørnebær er det duket for fest.


Yoghurtkake med pære og bjørnebær

Et kakestykke av youghurtkake med pærer og bjørnebær i.

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Kle bunnen med bakepapir og pensle en springform (26 cm) med litt olivenolje.

2. Del pærene i litt tynne skiver (uten kjerne), vend i lønnesirup og sitronskall.

3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til stiv eggedosis.

4. Tilsett olivenolje, lønnesirup, yoghurt og sitronskall. Bland sammen til en jevn røre.

5. Bland og sikt over de tørre ingrediensene, vend forsiktig inn med en slikkepott, slik at mest mulig av luften beholdes.

6. Hell røra i kakeforma og legg pærer tett i tett over. Legg bjørnebær i midten og litt rundt på kantene.

7. Stek kaka på midterste rille 30-40 minutter. Legg over litt bakepapir mot slutten av steketiden, slik at toppen holder seg gyllen. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig på pinnen. Avkjøl litt før servering, eller server kaka kald. Server med en god vaniljesaus, pisket krem eller is.

Tips:

Pærer kan fint erstattes med søte epler.

1 kake

porsjoner
3 store egg
1 ts vaniljesukker
1 dl sukker
200 g vaniljeyoghurt
1 ts finrevet sitronskall
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
Fyll
6 pærer
1 ts finrevet sitron
1 pk friske bjørnebær

Legg oppskrift i handlevogn