Skip to main content
Til toppen
Saftig kyllingfilet med brie og pære

Kyllingfilet fylt med brie, pære, stekt løk og prosciutto og surret sammen med hyssing, og potetbåter som tilbehør.

Saftig kyllingfilet med brie og pære

4 porsjoner

  • 4 kyllingfilet
  • 0,5 rødløk
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 4 skiver Prosciutto di Parma
  • 6 blader salvie
  • 2 pærer, skrelt og delt i skiver
  • 250 g Brie de Paris, delt i skiver
  • Salt og pepper
  • Hyssing

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 190 grader.
  2. Salt og pepre kyllingfiletene og stek til de nesten er gjennomstekt. Kjernetemperaturen på ferdig kyllingfilet er 73 grader.
  3. Varm opp stekepannen og tilsett olivenolje, løk og prosciutto og sauter dette til det er gyllent, ca. 3-4 minutter. Tilsett salvie og pære og la det la det godgjøre seg i ytterligere 3-4 minutter.
  4. Lag en lomme i hver filet, og fordel fyllet i de fire fileten sammen med en tykk skive Brie de Paris. Knyt så igjen filetene med hyssing beregnet på matlaging, så fyllet ikke renner ut.
  5. Stek så kyllingfiletene i ovnen i 5 minutter til osten er smeltet.
  6. Serveres med ovnsbakte potetbåter og grønn salat.
Visning
Brie de Paris 250 g

En av Norges mest solgte Brier, perfekt på ostebord eller til desserter.

Produktnummer: 903208
Lagerbeholdning:
276,00 pr kg
Iliada Kalamata olivenolje ex virg bx PDO 250 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak.

Produktnummer: 420205
Lagerbeholdning:
396,00 pr l
Parmaskinke DOP 70 g

Parmaskinke er en av verdens fineste matvarer, og er Italias stolthet. Er lagret i 14 måneder, og har en mild, søtelig smak og hint av parmesan grunnet foringen av grisen med myse fra parmesan. Passet utmerket som topping på pizza. Legges på etter at pizzen er ferdig stekt.

Produktnummer: 501012
Lagerbeholdning:
1.185,71 pr kg
Lenker
Min side