Poke bowl med oliven og quinoa
Pokè stammer opprinnelig fra Hawaii og er en bolle med ris, grønnsaker og marinert rå fisk som kan varieres på utallige måter. Her er vår variant, en vegetarisk Poke bowl med Iliada Kalamata oliven, quiona, tapenade, bakte bønner og grønnsaker.
4 porsjoner
- 2,5 dl hvit quinoa
- 2 ss presset limesaft
- 2 ss dill
- 1 agurk
- 1 stor avocado
- 16 små tomater
- 370 g Iliada kalamata oliven
- 4 ss Iliada kalamata oliventapenade
- 280 g Iliada bakte bønner
- 0,5 dl Iliada kalamata olivenolje
- Litt salt og kvernet sort pepper
Slik gjør du:
- Kok quinoa etter anvisning, avkjøl. Rør inn litt olivenolje, lime og dill. Smak til med salt og pepper.
- Del agurk på langs med en ostehøvel, kutt avokado i skiver og tomater i mindre terninger. Sil av oliven og vend i olivenolje.
- Ha quinoablandingen i fire boller (eller en stor) fordel grønnsaker, oliven, tapenade og bakte bønner over. Drypp over litt olivenolje og dryss evt. over bittelitt salt og nykvernet sort pepper.
Tips: Quinoa kan fint erstattes med ris. Istedenfor dill kan man bruke for eksempel basilikum, persille eller oregano.