Skip to main content
Til toppen
Grillet hel laksefilet

Grillet hel laksefilet

Ved å grille en hel laksefilet med skinnsiden ned får du nydelig, saftig laks. Server med klassisk tilbehør som agurksalat, rømme og poteter.

4 porsjoner

  • Ca 1,2 kg Hel laksefilet med skinn
  • Chef Paul krydderblanding til fisk
  • Olivenolje på sprayboks

Agurksalat

  • 1 agurk
  • 4 ss vann
  • 2 ss malteddik
  • 1 ts salt
  • 1-2 ts sukker
  • Litt pepper
     
  1. Spray skinnsiden av laksen med litt olje (skinnet skal ikke spises, så du trenger ikke å skrape av skjellene). Sjekk at kjøttsiden er fri for bein og gni fiskekjøttet forsiktig inn med litt krydderblanding.
  2. Varm opp grillen til middels varme. Legg hele fileten med skinnsiden ned på grillen (bruk for eksempel en pizzaspade for å løfte fisken på grillen i ett stykke). 
  3. Hvis du har et steketermometer for grill, stikker du det inn i den tykkeste delen av fileten. Laksen er ferdig når den måler 48 grader (45 grader hvis du vil ha mer rosa fisk, 50 grader hvis du vil ha den mer gjennomstekt).
  4. Lukk lokket på grillen og stek laksen i 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen på laksen. Ikke flytt på laksen under steketiden. 
  5. Mens laksen steker kutter du agurk fint på mandolin eller med en ostehøvel. Bland med dressingen og smak til med pepper, salt og sukker.
  6. Server grillet laks med agurksalat, lettrømme og stekte potetbåter.

Tips hvis du ikke har termometer: For å sjekke om laksen er ferdig kan du stikke en skarp kniv i den tykkeste delen av laksen. Når fisken er ferdig skal kjernen ikke være rå, men fremdels mørk rosa og saftig.
 

Visning
Iliada ex virgin olivenolje spray PDO 200 ml

Extra virgin olivenolje på sprayboks for rask og enkel bruk. Praktisk olje til airfryer.

Produktnummer: 420903
Lagerbeholdning:
480,00 pr l
Norsk malteddik 250 ml

Norsk malteddik fra Eik & Tid brygget på norske råvarer og lagret på eikefat.

Produktnummer: 410310
Lagerbeholdning:
304,00 pr l
Nordur havsalt 125 g

Håndhøstet gourmet havsalt uten tilsetningsstoffer fra Island, perfekt til topping.

Produktnummer: 514130
Lagerbeholdning:
344,00 pr kg
Chef Paul seafood magic 57 g

En unik blanding av urter og krydder som forsterker den naturlige smaken i fiskeretter.

Produktnummer: 514438
Lagerbeholdning:
1.017,54 pr kg
Chef Paul salmon seasoning 198 g

En unik blanding av urter og krydder som forsterker den naturlige smaken av laks eller annen fisk.

Produktnummer: 514408
Lagerbeholdning:
414,14 pr kg
Lenker
Min side