Skip to main content
Til toppen
Eclairs - søte godbiter!

Eclairs - søte godbiter!

Eclairs! Fristende små go'biter fylt med dine favorittsmaker. Vårt forslag er lemoncurd og italienske kremer med smak av pistasje og sjokolade. NAM! :-)

Vannbakkels:

Slik gjør du:

  1. Ha smør, vann, melk og sukker i en tykkbunnet kjele og varm opp på medium varme til smøret har smeltet og det ryker.
  2. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha i hvetemelet. Rør sammen til en deig med en slikkepott eller sleiv. Sett kjelen tilbake på medium varme og varm opp under omrøring i 3-5 minutter.
  3. Ha deigen over i en bakebolle og avkjøl i noen minutter. Pisk eggene lett sammen. Pisk inn litt og litt egg med en kjøkkenmaskin eller håndvisp. Pisk inn egg til du har en tykk kremet konsistens. Det kan være at du ikke trenger å tilsette alt egget.
  4. Ha røren over i en sprøytepose med en fransk tipp. Forvarm stekeovnen til 200 grader over og undervarme. Ha bakepapir på stekebrett og sprøyt 5-7 cm striper med litt avstand på bakepapiret. Sett stekebrettet midt i ovnen og senk varmen til 170 grader over og undervarme. Stek i ca 40 minutter. Det er viktig å ikke åpne stekeovnen de første 30 minuttene, for da kan vannbakkelsen kollapse.

Vaniljekrem:

Slik gjør du:

  1. Pisk sukker og eggeplommer sammen i en bolle, til det er litt luftig.
  2. Ha melk i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha stang og frøene i melken og varm opp til melken ryker.
  3. Pisk maizena og mel inn i eggeplommene. Pisk inn litt og litt av den varme melken. Hell alt tilbake i kjelen og varm opp under omrøring til du har en tykk krem. Vaniljestangen kan være i kjelen hele tiden så gir den ekstra smak.
  4. Ha den ferdige kremen over i en bolle og dekk med plastfolie. Legg folien tett oppå kremen og sett bollen i kjøleskapet.
  5. Når vaniljekremen er helt kald er den klar til bruk. Rør den lett sammen med en slikkepott. Du kan bruke den som den er eller lage kremer med andre smaker, men med vaniljekremen som base. 1 porsjon vaniljekrem er nok til alle vannbakkelsene. Men du kan dele posisjonen i to og tilsette andre smaker til kremen.

Her er noen varianter:

Sitronkrem:

Pistasjkrem:

Kaffe og sjokoladekrem:

Slik gjør du:

  1. Rør lemoncurd eller pistasjpasta inn i vaniljekremen for å lage sitron og pistasjkrem.
  2. Til kaffe og sjokoladekremen smelt sjokolade over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Rør 1 ss kaffekrem og sjokoladen inn i vaniljekremen.
  3. Ha kremene i sprøyteposer med en liten tipp. Lag hull på undersidene av vannbakkelsene med en liten kniv og fyll de med krem.
  4. Lag gjerne en tykk melisglasur og bruk litt konditorfarge til å farge de. Vi pyntet kaffe og sjokoladeeclairs med ekte skogfioler og kandiserte fioler. Vaniljeeclairs ble pyntet med rosa melisglasur og kandiserte roser. Eclairs med sitronkrem ble pyntet med friske lønneblomster.
Visning
Caputo hvetemel tipo-00 Pasticceria 1 kg

Italiensk tipo 00 mel til bakverk.

Produktnummer: 130188
Lagerbeholdning:
43,00 pr kg
Crema al caffé 180 g

Italiensk fyldig krem med kaffesmak.

Produktnummer: 514281
Lagerbeholdning:
966,67 pr kg
Crema de pistaccio 180 g

Fyldig krem med smak av pistasj, som kan serveres som topping på en kule fløteis, smøres på en nystekt varm croissant eller en toast. Kan også brukes som fyll til hjemmebakte kaker og makroner, som topping på konfekt, eller som glasur på vanlig sukkerbrød eller en saftig sjokoladekake.

Produktnummer: 514280
Lagerbeholdning:
1.116,67 pr kg
Hershey's sjokoladebiter 340 g

Amerikanske sjokoladebiter spesielt velegnet til baking.

Produktnummer: 140000
Lagerbeholdning:
285,29 pr kg
Mackays lemon curd 340 g

Klassisk britisk lemon curd.

Produktnummer: 430315
Lagerbeholdning:
141,18 pr kg
Mill & Mortar fiol kandisert 40 g

Kandiserte blomster til kaker og desserter.

Produktnummer: 514578
Lagerbeholdning:
2.400,00 pr kg
Mill & Mortar rose kandisert 40 g

Kandiserte roseblader til kaker og desserter.

Produktnummer: 514577
Lagerbeholdning:
2.400,00 pr kg
Vaniljestang madagaskar (bourbon) 3 stk

Vanilje fra Madagaskar er den vaniljetypen som har størst innhold av vanillin. Aromaen karakteriseres som dyp, fyldig, søt og kremet.

Produktnummer: 513530
Lagerbeholdning:
32.111,11 pr kg
Lenker
Min side