Eclairs! Fristende små go'biter fylt med dine favorittsmaker. Vårt forslag er lemoncurd og italienske kremer med smak av pistasje og sjokolade. NAM! :-)
Ha smør, vann, melk og sukker i en tykkbunnet kjele og varm opp på medium varme til smøret har smeltet og det ryker.
Trekk kjelen vekk fra varmen og ha i hvetemelet. Rør sammen til en deig med en slikkepott eller sleiv. Sett kjelen tilbake på medium varme og varm opp under omrøring i 3-5 minutter.
Ha deigen over i en bakebolle og avkjøl i noen minutter. Pisk eggene lett sammen. Pisk inn litt og litt egg med en kjøkkenmaskin eller håndvisp. Pisk inn egg til du har en tykk kremet konsistens. Det kan være at du ikke trenger å tilsette alt egget.
Ha røren over i en sprøytepose med en fransk tipp. Forvarm stekeovnen til 200 grader over og undervarme. Ha bakepapir på stekebrett og sprøyt 5-7 cm striper med litt avstand på bakepapiret. Sett stekebrettet midt i ovnen og senk varmen til 170 grader over og undervarme. Stek i ca 40 minutter. Det er viktig å ikke åpne stekeovnen de første 30 minuttene, for da kan vannbakkelsen kollapse.
Pisk sukker og eggeplommer sammen i en bolle, til det er litt luftig.
Ha melk i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha stang og frøene i melken og varm opp til melken ryker.
Pisk maizena og mel inn i eggeplommene. Pisk inn litt og litt av den varme melken. Hell alt tilbake i kjelen og varm opp under omrøring til du har en tykk krem. Vaniljestangen kan være i kjelen hele tiden så gir den ekstra smak.
Ha den ferdige kremen over i en bolle og dekk med plastfolie. Legg folien tett oppå kremen og sett bollen i kjøleskapet.
Når vaniljekremen er helt kald er den klar til bruk. Rør den lett sammen med en slikkepott. Du kan bruke den som den er eller lage kremer med andre smaker, men med vaniljekremen som base. 1 porsjon vaniljekrem er nok til alle vannbakkelsene. Men du kan dele posisjonen i to og tilsette andre smaker til kremen.
Her er noen varianter:
Rør lemoncurd eller pistasjpasta inn i vaniljekremen for å lage sitron og pistasjkrem.
Til kaffe og sjokoladekremen smelt sjokolade over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Rør 1 ss kaffekrem og sjokoladen inn i vaniljekremen.
Ha kremene i sprøyteposer med en liten tipp. Lag hull på undersidene av vannbakkelsene med en liten kniv og fyll de med krem.
Lag gjerne en tykk melisglasur og bruk litt konditorfarge til å farge de. Vi pyntet kaffe og sjokoladeeclairs med ekte skogfioler og kandiserte fioler. Vaniljeeclairs ble pyntet med rosa melisglasur og kandiserte roser. Eclairs med sitronkrem ble pyntet med friske lønneblomster.
Bestill produkter til eclairs hjem til deg:
Kjølevare
Denne varen er en kjølevare. Vi tilfredstiller alle krav om matsikkerhet og du kan være trygg på at varen blir forsvarlig behandlet hele veien hjem til deg!
Vare med variabel vekt
Produktet varierer i vekt og størrelse. Enhetsprisen er utregnet fra en reservasjonsvekt som er noe høyere enn ca. vekt i varebeskrivelse. Pris per kg er den reelle kiloprisen på varen som du vil bli belastet når varen veies. Prisen blir justert basert på faktisk vekt på utsendingsdagen.
Du betaler aldri for mer enn det du får :)
Les mer om produkter med vektvariabel vekt her.
Kan ikke sendes, må hentes i Vestby.
Denne varen må hentes på vårt hentested i Vestby.
Noen av våre varer er for store, for skjøre eller er av andre årsaker uegnet for å sendes hjem til privatkunder. Vi ønsker likevel å kunne tilby våre kunder muligheten til å kjøpe disse varene hvis man har mulighet for å hente varen på vårt lager i Vestby. Handlekurver som inneholder en av disse varene vil begrense tilegnelige fraktalternativer til kun Hentested: Oluf Lorentzen, Toveien 22, 1540 Vestby.
Hvis du ønsker ordren sendt hjem må du fjerne varen med symbolet for hentevare Vestby.