Til toppen
Asparges i Prosciutto de Parma

Asparges i Prosciutto de Parma

En klassisk kombinasjon vi gjerne serverer året rundt. Nytes som en lett lunsj eller som en del av et større måltid.

4 porsjoner

  • 12 grønne asparges
  • 4 skiver Prosciutto de Parma
Hollandaisesaus
  • 2 ss rapsolje
  • 3 eggeplommer
  • 180 g smør
  • 1 ss kaldt vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss kaldt smør
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skrell aspargesene og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt til aspargesene begynner å bli møre. Avkjøl aspargesen i kaldt vann. Tørk aspargesene på papir.
  3. Pakk inn tre asparges i hver skive Prosciutto di Parma. Legg «aspargespakkene» i en ildfast form. Sett formen i ovnen på 180 grader og la det steke til parmaskinken er sprø og aspargesen er mør. Dette tar 8-10 minutter.
  4. Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent.
  5. Ha eggeplommene i en kjele og sett på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på lav varme. Pisk til sausen begynner å tykne og spe i det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

 

Tips: Denne retten passer perfekt som forrett eller som snacks før middagen. Den passer også godt med et glass på verandaen i sommer. 

Sorter Navn (a > å)
Kjølevare

Parmaskinke 70 g

Italias stolthet. Spekeskinke laget i Parma. Lagret i 14 måneder.
501012