Skip to main content
Til toppen
Lasagnerull med ricotta, spinat og hakkede tomater

Tre lasagneruller på en hvit tallerken, fylt med ricotta, spinat og hakkede tomater

Lasagnerull med ricotta, spinat og hakkede tomater

4 porsjoner

Pasta

  • 250 g Dallari durumhvete semolato
  • 2 store egg
  • 30 g vann
  • 1 ss Iliada olivenolje
  • 1 knivsodd salt

Fyll

  • 500 g ricotta
  • 100 g Parmigiano Reggiano parmesan
  • 300 g Mutti tomater finhakkede
  • 1 kg spinat
  • 3 dl béchamelsaus
  • 30 g smør
  • salt
  • muskattnøtt

Bechamelsaus

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du:

  1. Bland godt sammen mel, egg, vann, 1 spiseskje olje og et knivsodd salt. Når røren er glatt og elastisk dekk til og la hvile i 30 min.
  2. Vask spinaten og kok den raskt i kokende saltet vann i to minutter. Hell av og klem ut vannet, og hakk den fint. Bland spinaten med ricotta, tilsett 80 g parmesan, salt og smak til med muskatnøtt.
  3. Kjevle ut pastaen i tynne flak, skjær den i striper som er 6 cm brede og 15 cm lange. Kok dem i kokende saltet vann i to minutter, renn av og tørk dem på et rent kjøkkenhåndkle.
  4. Smør et lag med fyll på hver strimmel og rull dem sammen, legg dem etter hvert i en ildfast form kledt med bakepapir penslet med smør.
  5. Lag bechamelsaus. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen er jevn. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt.
  6. Dekk rullene med bechamelsaus og hakkede tomater. Dryss over resten av parmesanosten og noen skiver med smør.
  7. Stek i ovnen ved 180° C i 20 minutter.
Visning
Dallari durumhvete semolato 1 kg

Italiensk durumhvetemel, perfekt til utbaking av pizzabunner. Dette melet er også et godt alternativ til mel i hjemmelaget pasta, og gir en fin og gyden farge på pastaen.

Produktnummer: 130150
Lagerbeholdning:
48,50 pr kg
Iliada Kalamata olivenolje ex virg bx PDO 250 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak.

Produktnummer: 420205
Lagerbeholdning:
404,00 pr l
Mutti knuste tomater (polpa datterini) 300 g

Små aromatiske plommetomater fra Italia med søt smak. Perfekt for en rask fremstilling av sauser eller som base i supper og gryter, grunnet det tynne skallet på denne søte og kjøttfulle tomaten.

Produktnummer: 192159
Lagerbeholdning:
90,00 pr kg
Parmigiano Reggiano revet fersk 12 mnd DOP 60 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.

Produktnummer: 907570
Lagerbeholdning:
600,00 pr kg
Ricotta 250 g

Italiensk ferskost, perfekt til pastasauser og annen matlaging.

Produktnummer: 907176
Lagerbeholdning:
176,00 pr kg
Lenker
Min side