Skip to main content
Til toppen

Kamskjell med bacon og Saint Agur

En luksuriøs forrett som er enkel å lage når du vil skjemme bort og imponere gjestene dine.

4 porsjoner

  • 16 stk kamskjell, ferske eller fryste
  • 115 g Saint Agur
  • 300 g gulrøtter
  • 50 g smør
  • 8 skiver røkt bacon
  • 1 dl fløte
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Åpne og rengjør kamskjellene hvis du bruker ferske. Legg 8 rene skjell til side til servering. Hvis du bruker frosne kamskjell, så la dem tine sakte, mens du tørker godt av overflødig væske. 
  2. Skrell og skjær gulrøttene i små biter. Kok dem i 25 minutter i lett saltet vann til de er helt møre. Hell vannet av gulerøttene, tilsett smør og 30 g Saint Agur. Miks til en glatt puré med en stavmikser. 
  3. Del baconskivene på langs, og rull dem rundt hvert kamskjell.
  4. Kok fløte og 50 g Saint Agur i en liten gryte til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
  5. Ha olivenoljen i en stekepanne og stek kamskjellene i 30 sekunder på hver side på kraftig varme.
  6. Fordel gulrotpureen i de 8 skjellene eller på små ildfaste tallerkener. Legg 2 kamskjell på hver tallerken og fordel resten av Saint Agur i små stykker over retten.
  7. Gratiner under grillen i 30 sekunder til osten er smeltet. Ha en spiseskje Saint Agur fløtesaus på hver tallerken og server.
Visning
Saint Agur 115 g

En rik og fyldig blåmuggost, passer like godt til matlaging som på dessertbordet.

Produktnummer: 905843
Lagerbeholdning:
660,87 pr kg
Lenker
Min side