Til toppen

Sufflé med Saint Agur

Sufflé med Saint Agur

Slik gjør du:

1. Pensle formen med smør.

2. Lag béchamel sausen: Smelt smør i en kasserolle og ha deretter i alt melet. Tilsett litt og litt melk mens du visper godt, skru gjerne varmen helt ned. Etter du har tilsatt all melken, kan du skru opp på høy varme. Rør godt til det tykner. Skru av varmen og tilsett salt og pepper, og malt muskat etter smak og behag. Kjøl ned. Rør inn eggeplommene, en og en, og tilsett St. Agur, som du har “knust” litt med en gaffel. Forsett å “knuse” osten, mens du rører. Smak til med krydder – røren bør være litt spicy.

3. Pisk eggehvitene til de er stive, med en klype salt. Tilsett det gradvis i St. Agur røren.

4. Fordel røren I sufflé formene og stek de i 25 minutter på 200 C°

5. Server gjerne med litt ekstra St. Agur ved siden av.

4 porsjoner

  • 60 g Saint Agur
  • 40 g hvetemel
  • 4 dl melk
  • 4 egg
  • 12 g smør
  • salt og pepper
  • en klype med malt muskatt