Til toppen

Skreirisotto med rødbetkompott fra Heimstølen

Skreirisotto med rødbetkompott fra Heimstølen

Slik gjør du:

1. Krydre torskefilet med salt og pepper.

2. Fres finhakket sjalottløk, fennikel, litt stangselleri og et par kvister estragon i en kjele.

3. Tilsett ris, og la den frese under omrøring i ca 2 minutter. Tilsett hvitvin og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen.

4. Spe fiskebuljong over risottorisen med en øse og rør til det er kokt inn. Forsett slik med resten av buljongen. Risottoen er ferdig etter 12-15 minutter når risen er myk, med en fast kjerne.

5. Rett før risottoen er klar for tilsetting av parmesan tilsettes et par spiseskjeer rødbet kompott.

6. Stek fisken i panne med litt smør. Ha skinnsiden ned og lokk over, den er ferdig når den flaker seg.

7. Server risottoen med skrei ved siden av eller flaket på toppen. Pynt med litt karse eller spirer om du ønsker.

4 porsjoner

  • 600 g Skrei eller torsk
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 fennikel, finsnittes
  • 4 stilker stangselleri
  • 2 ss smør
  • 300 g Riso gallo Arborio risottoris
  • 4 dl hvitvin
  • 8 dl Puljonki fiskebuljong
  • 4 ss Heimstølen rødbetkompott
  • 2 kvister estragon
  • salt og pepper
  • spirer eller karse
Sorter etter: Navn (a > å)
Tilbud

Heimstølen rødbet kompott 200 ml

Håndlaget kompott av rødbeter med hint av karve.
430670

Mill & Mortar estragon ØKO 15 g

Grovskårede estragonblader.
514554

Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.
472073

Puljonki fiskebuljong 1 l

Fiskebuljong med kraftig og rik smak.
451068

Riso Gallo Arborio risottoris 500 g

Risottoris brukes til å lage den italienske tradisjonelle risretten "Risotto". Tilsett kjøtt, fisk eller skalldyr og smakstilsett med ønskede urter, smør og parmesan. Arborio er det største kornet i rekken av risotto ris.
132289