Skip to main content
Til toppen
Sjømatrisotto

En skål med risotto toppet med reker, friske urter og sitron.

Sjømatrisotto

4 porsjoner

  • 5 dl fiskebuljong
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 2 hvitløksbåter, knust
  • 175 g arborio risottoris
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 400 g sjømat, etter eget ønske (vi har brukt scampi)
  • 50 g usaltet smør, spar til slutten
  • salt og pepper
  • friske urter til pynt

Slik gjør du:

  1. Smelt 1 ss smør i en tykkbunnet kjele på medium varme, tilsett sjalottløk og hvitløk, stek til det er mykt. Tilsett ris og la det surre sammen til det er blankt.
  2. Ha i vin, kok opp og tilsett litt fond. Skru ned varmen til det småkoker.
  3. Tilsett deretter litt og litt fond, la risen absorbere til seg fonden mellom hver gang du sper. Fortsett å la det koke til risen er myk, men med en litt fast kjerne. Rør av og til.
  4. Stek sjømaten i en panne på sterk varme med litt av smøret. Krydre etter smak.
  5. Rør resten av smøret inn i risottoen, tilsett sjømat og vend forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper og pynt gjerne med friske urter.

 

Tips: Vend inn litt revet parmesan samtidig som smøret tilsettes helt på slutten. Smak gjerne til med sitron.


Visning
Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.

Produktnummer: 472073
Lagerbeholdning:
299,47 pr l
Oscar fiskebuljong 1l

Fiskebuljong med kraftig og rik smak.

Produktnummer: 451120
Lagerbeholdning:
129,00 pr l
Riso Gallo Arborio risottoris 500 g

Risottoris brukes til å lage den italienske tradisjonelle risretten "Risotto". Tilsett kjøtt, fisk eller skalldyr og smakstilsett med ønskede urter, smør og parmesan. Arborio er det største kornet i rekken av risotto ris.

Produktnummer: 132289
Lagerbeholdning:
136,00 pr kg
Lenker
Min side