Til toppen
Brasserte kyllinglår med bacon

Brasserte kyllinglår med bacon

4 porsjoner

  • 0,5 dl hønsebuljong
  • 160 g pancetta, i terninger
  • 12 aromasopp (ev. annen sopp du har tilgjengelig)
  • 8 kyllinglår uten skinn
  • 4 hviløksbåter, grovt hakket
  • 2 laurbærblader
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 dl rødvin
  • 400 g Mutti datterini tomater
  • 4 dl vann
  • 120 g sorte oliven, stenfrie
  • olivenolje til steking
  • salt og grovkvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Varm opp en dyp stekepanne på litt sterk varme, ha i olivenolje.
  2. Stek bacon i ca. 2 minutter, tilsett sopp og stek den til den er myk.
  3. Legg kyllingen i stekepannen og stek kjøttet på begge sider i ett minutt. Dryss over litt pepper og salt.
  4. Ha i hvitløk, laurbærblad og timian, la det steke en liten stund. Ha i rødvin og la den koke litt, tilsett deretter tomatene.
  5. Hell over vann, tilsett kyllingfond og rør inn oliven. Gi det et oppkok, reduser varmen og la det koke til kyllingen er mør og sausen er litt tykk. Smak til med salt og pepper.

 

Tips: Server med deilig brød og hasselbakte poteter.

Sorter Navn (a > å)

Iliada Kalamata oliven u/sten 120 g

Stenfrie Kalamata oliven i olje.
480816

Mill & Mortar laurbærblader ØKO 10 g

Håndhøstede laubærblader fra Tyrkia.
514495

Mutti datterini tomat 400 g

Datterini er små lekre forlengede tomater som er søte og med en kjøttfull konsistens. Perfekt for en rask fremstilling av sauser eller som base i supper og gryter, grunnet det tynne skallet på denne søte og kjøttfulle tomaten. Vi anbefaler å varme filetene lett for å bevare den friske smaken.
192108
Kjølevare

Negrini pancetta cubetti 160 g

Italiensk røkt bacon i biter.
501645

Oscar kyllingbuljong 1 l

Kyllingbuljong med kraftig og rik smak.
451117

Tempranillo 0% rød matvin 5 l

Matvin fremstilt av den spanske vindruen Tempranillo som også brukes til å lage de kjente spankse Rioja vinene. En balansert smak av sødme og syrlighet.
472071