Til toppen

Vannbakkels med rips og vaniljekrem

Vannbakkels er en nydelig luftig bakst som ofte fylles med søt krem. Alle har gjerne sin favoritt, vår er en frisk rips og vaniljekrem smakt til med Røyland Ripsgelé. Servert med ett lett melisdryss er det duket til fest!

Vannbakkels med rips og vaniljekrem

Rips - og vaniljekrem 

  1. Pisk fløte til en litt stiv krem, tilsett vaniljekrem, pisk litt videre og ha til slutt i ripsgelé. Smak deg gjerne frem til hvor syrlig du ønsker kremen. Pisk sammen til en stiv krem. Pass på at du ikke pisker for mye på slutten, da kan kremen sprekke.   
  2. Del vannbakkelsene i to på langs og fyll med krem. Bruk gjerne en sprøytepose.
  3. Sikt over melis og server gjerne med litt rips.

 

Tips:

Er du glad i sjokolade? Pynt kaka med en god sjokoladeglasur.

1 porsjon gir ca 14 stk

Vannbakkels
  • 125 g meierismør
  • 1 dl helmelk
  • 1.5 dl vann
  • 1 klype salt
  • 0.5 ss sukker
  • 125 g hvetemel
  • 4 store egg (ca. 240 g lett sammevispet)
Rips- og vaniljekrem
  • 3 ss Røyland ripsgelè
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 4 ss vaniljekrem