Til toppen

Sjokoladecookies med maldonsalt

Sjokoladecookies med maldonsalt

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Legg bakepapir på stekebrett.

2. Ha olivenolje og sukker i en bakebolle. Pisk i ca. 2 minutter på middels hastighet til det er kremet og godt blandet.

3. Tilsett ett og ett egg, pisk godt sammen mellom hver gang. Tilsett vanilje, bland sammen resten av de tørre ingrediensene og ha i bakebollen, vend forsiktig sammen. Når nesten alt er blandet (det skal være litt synlig hvetemel), rør inn sjokoladen.

4. Sett litt store topper (bruk en cupcakeskje/isskje eller to spiseskjeer) på stekebrett, med ett litt godt mellomrom slik at cookiesene ikke flyter sammen.

5. Strø over litt maldonsalt og stek på midterste rille 12-14 minutter. Cookiesene skal være lys brune og myke når du tar dem ut. Avkjøl på brettet ca. 10 minutter før du flytter de på rist og avkjøler helt.

Tips:

Bruk gjerne vanlig mørk kokesjokolade som du finhakker.

20 store cookies

  • 1.5 dl Iliada olivenolje Sitia
  • 1.5 dl sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 2 store egg
  • 1.5 ts vaniljeekstrakt
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts Baking soda eller natron
  • 0.5 ts salt
  • 340 g Hersheys sjokoladebiter
  • litt Maldonsalt til dryss