Til toppen

Rotgrønnsakschips med Parmigiano Reggiano


Rotgrønnsakschips med Parmigiano Reggiano

Chips av rotgrønnsaker toppet med Parmigiano Reggiano

Slik gjør du:

1. Skrell grønnsakene og kutt dem i tynne skiver med en grønnsaksskreller eller en mandolin. Legg grønnsakene i hver sin bolle.

2. Varm opp oljen i en stor kjele til ca 140°C. Sørg for at temperaturen holder seg rundt 140°C, og flytt gjerne kjelen av og på platen for å holde jevn varme. Husk å bruke termometer.

3. Friter grønnsakene hver for seg. De er klare til å tas ut av oljen når de slutter å boble, da er væsken i grønnsakene fordampet og du vil få sprø chips. Friter rødbetene til slutt, da disse vil avgi endel farge til de andre grønnsakene.

4. Grønnsakene vendes umiddelbart i en bolle med parmesan, finhakket dill og litt salt. Legg de deretter på et stekebrett med litt kjøkkenpapir slik at oljen renner av og la det avkjøles. 

4 porsjoner

porsjoner
500 g rødbeter
500 g pastinakk
500 g jordskokk
3 l rapsolje, ikke kladpresset
litt finhakket dill
eller for en mer eksotisk smak

Legg oppskrift i handlevogn