Skip to main content
Til toppen
Torskefilet med Prosciutto di Parma og byggotto

En tallerken med byggryn toppet med aspargesbønner og torsk.

Torskefilet med Prosciutto di Parma og byggotto

4 porsjoner

  • 600 g torskeloin (torskefilet uten skinn og bein) eller kveitefilet
  • 4 skiver Prosciutto de Parma
  • 4 ss rapsolje
  • 2 dl byggryn
  • 1 løk, finhakket
  • 4 dl eplejuice
  • 4 pk friske aspargesbønner
  • 2 ss smør
  • 1 dl revet fast ost
  • 2 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • bønnekarse eller friske urter

Slik gjør du:

  1. Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Krydre fisken med litt nykvernet sort pepper. Pakk hvert stykke med en skive Prosciutto di Parma. Pensle med 2 ss rapsolje. 
  2. Fres byggryn og løk i 2 ss rapsolje i en kjele i 2 minutter. 
  3. Spe med eplejuicen og kok til byggrynene er møre, i ca. 20-25 minutter.
  4. Legg torskestykkene i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt (ca. 15 minutter).
  5. Dra kjelen med byggryn av varmen og vend inn aspargesbønnene. La stå i 2-3 minutter. Rør inn smør og revet ost. 
  6. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 
  7. Topp retten med brønnkarse eller friske urter før servering.
Visning
Parmaskinke DOP 70 g

Parmaskinke er en av verdens fineste matvarer, og er Italias stolthet. Er lagret i 14 måneder, og har en mild, søtelig smak og hint av parmesan grunnet foringen av grisen med myse fra parmesan. Passet utmerket som topping på pizza. Legges på etter at pizzen er ferdig stekt.

Produktnummer: 501012
Lagerbeholdning:
1.164,29 pr kg
Lenker
Min side