Skip to main content
Til toppen
Grove frøknekkebrød med Brie de Paris

Frøknekkebrød stablet oppå hverandre med brie og epleskiver imellom

Grove frøknekkebrød med Brie de Paris

Knekkebrød er enklere å lage enn man tror. Her er oppskrift på ett litt grovt, proppfullt av frø og kjerner. Topp det med Brie de Paris og litt søtt syltetøy, så har du verdens beste frokost!

Til ca 40 knekkebrød:

  • 1 l vann
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 3 dl havregryn, lettkokte
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 dl linfrø
  • 0,5 dl gresskarfrø
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts salt
  • 1 dl hasselnøtter eller ekstra frø som drysses over toppen av knekkebrødene før steking

Til servering

  • Brie de paris
  • pæresyltetøy

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 150 ˚C, varmluft.
  2. Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la det småkoke ca. 5 minutter. Rør av og til.
  3. Bre blandingen utover stekebrettene. Bruk god tid så knekkebrødene blir tynne og jevne.
  4. Strø over hasselnøtter, frø og kjerner etter ønske.  
  5. Sett begge brettene inn i ovnen med litt mellomrom. Ta ut knekkebrødene etter ca. 30 minutter og skjær dem i ønsket størrelse. Sett tilbake i ovnen, bytt gjerne plass på platene.  
  6. Stek videre til knekkebrødene er sprø. Lukk opp døren av og til for å slippe ut evt. fuktighet.  
  7. Server med noen gode skiver Brie de Paris og syltetøy.

Tips: Varier gjerne toppingen med for eksempel revet parmesan, hakkede mandler, sorte sesamfrø eller bytt ut noen av frøene eller kjernene med det du liker aller best. Prøv deg frem til din favoritt!  

Visning
Brie de Paris 250 g

En av Norges mest solgte Brier, perfekt på ostebord eller til desserter.

Produktnummer: 903208
Lagerbeholdning:
277,96 pr kg
Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking

Produktnummer: 420201
Lagerbeholdning:
370,00 pr l
Lenker
Min side