Skip to main content
Til toppen
Grillede kyllinglår med persillesalat

Grillede kyllinglår med persillesalat

Asani-marinerte grillede kyllinglår med marokkansk persillesalat

Baharat Asani er en nordafrikansk inspirert krydderblanding, som består av varme krydder som koriander, kanel, spisskummen, ingefær, kardemomme og chili blandet med urtene oregano og rosmarin. Krydderblandingen passer nydelig i marinade til grillet kylling.

Til 4 porsjoner

  • 4 hele kyllinglår (over- og underlår)
  • 1 ½ ss Baharat Asani krydderblanding
  • 1 ts salt
  • 1 appelsin, saften
  • 1 ss olivenolje

Persillesalat

  • 1 håndfull persille
  • 1 håndfull korianderblader
  • 1 grønn paprika
  • 8 små tomater
  • ½ rødløk
  • 3 ss granateplefrø
  • ½ sitron, saften
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du:

  1. Bland ingrediensene til marinaden, hell den over kjøttet og la det stå i minst 1 time, gjerne lenger. Du kan evt la kjøttet marinere i en plastpose slik at marinaden fordeles jevnt over kyllingbitene.
  2. Legg kyllingbitene med marinaden i et foliebrett og grill kjøttet i ca 30 minutter. Fjern lårene fra grillen når kjernetemperaturen er 75 grader. Du kan også grille kyllinglårene i ovnen. Topp med litt fersk oregano.
  3. Grovhakk persille og korianderblader og sett til side. Skjær deretter grønn paprika og tomater i små terninger, skrell rødløken og skjær i tynne strimler. Legg de skivede tomatene, paprika og rødløken på en seng av persille og korianderblader.
  4. Dryss granateplefrø over og skvis saften av en halv sitron og olje over salaten. 
  5. Server de varme grillede kyllinglårene sammen med persillesalaten og et godt brød.
Visning
Mill & Mortar asani ØKO 45 g

En eksotisk blanding av krydder og urter.

Produktnummer: 514558
Lagerbeholdning:
2.377,78 pr kg
Mill & Mortar havsalt 70 g

Fingersalt i store, fine flak.

Produktnummer: 514560
Lagerbeholdning:
1.364,29 pr kg
Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking

Produktnummer: 420201
Lagerbeholdning:
370,00 pr l
Lenker
Min side