Til toppen
Oksehale- og morkelsaus

Oksehale- og morkelsaus

Denne sausen passer til det meste av okse, kalv og kyllingretter.

1 porsjon saus

  • 3 dl Hvitvin for matlaging (uten alkohol)
  • 1 l Puljonki oksehalefond
  • 10 g Morkler (legges i kladt vann)
  • 2 dl Morkelvann (vannet fra bløtleggingen av morklene)
  • 3 ss Sukker
  • 50 g Usaltet smør

Slik gjør du:

Legg 10 gram Morkel i 3 dl vann. Lag karamell av 3 ss sukker. Tilsett 3 dl hvitvin og 2 dl av "Morkelvannet" og reduser til det halve. Hell i 1 liter Puljonki Oksehalekraft og reduser til det er ca 5 dl igjen. Finkutt Morklene, fres de gjerne så vidt i litt smør. Sil susen og til sett Morklene og rør inn 50 gram smør. Smak til med salt og pepper.

Sorter Navn (a > å)

Airen blanco 0% hvit matvin 5 l

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.
472070

Borde tørket morkelstilker i biter 150 g

Eksklusiv sopp med mild og aromatisk smak.
190004