Skip to main content
Til toppen
Mandelbunn med sjokoladekrem

Mandelbunn med sjokoladekrem

Nydelig mandelbunn med sjokoladekrem. Lag en rask og fristende kake med kun fem ingredienser!

Du trenger:

Til mandelbunn
4 eggehviter
150 g sukker
150 g mandelmel

Til sjokoladekremen
150 g sjokoladebiter
3 dl kremfløte

Til pynt
50 g sjokoladebiter
Karamellsaus (valgfritt)

Slik gjør du:

Ha sjokoladebitene i en skål. Varm halvparten av kremfløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen. Vent et par minutter før du rører til sjokoladen har smeltet og blandingen er jevn. Rør inn resten av kremføten og sett sjokoladekremen i kjøleskapet til den er helt kald.

Forvarm ovnen til 160 °C varmluft (eller 175 gader over- og undervarme). Kle en springform på 22-24 cm med bakepapir i bunnen og smør kantene av formen med litt olje.

Pisk eggehvitene til du har mykt skum. Tilsett gradvis sukkeret til du har en blank, fin og fast marengs. Vend mandelmelet forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Hell mandelmarengsen i kakeformen og stek den i 25-35 minutter. Avkjøl bunnen til romtemperatur og ta den ut av formen. Pakk den eventuelt inn med plast hvis du ikke skal bruke den med en gang.

Før servering pisker du opp sjokoladekremen med en håndvisp eller kjøkkenmaskin til du har en luftig krem med myke topper. Ikke pisk kremen for lenge, da kan den skille seg. Fordel sjokoladekremen over bunnen og pynt med sjokoladebiter. Server eventuelt karamellsaus sammen med kaken.

Visning
Utsolgt
Hershey's sjokoladebiter 340 g

Amerikanske sjokoladebiter spesielt velegnet til baking.

Produktnummer: 140000
Lagerbeholdning:
285,29 pr kg
Lenker
Min side