Til toppen

Kremet skalldyrsaus

Denne sausen passer til alle skalldyrretter og de fleste fiskeretter.

Kremet skalldyrsaus

Slik gjør du:

Reduser hvitvinen til det halve. Tilsett 1 liter Puljonki Skalldyrkraft, 4 dl fløte og 3 SS Creme Fraiche. Reduser dette til det er igjen ca 8-9 dl saus. Det skal kokes godt i sammen. Smak til sausen med saften av 1/2 sitron og salt/pepper. Sausen kjøres luftig og skummende med en stavmikser. Tilsett finhakket gressløk rett før servering.

1 porsjon saus

  • 3 dl Hvitvin til matlaging (uten alkohol)
  • 1 l Puljonki skalldyr demi-glace
  • 4 dl Fløte
  • 3 ss Crème Fraîche
  • 100 g Smør
  • 0.5 stk Sitron
  • 1 bunt Gressløk