Til toppen

Kremet fløtesaus med krekling og tyttebær

 

En enkel og supergod viltsaus får du med Røyland Gård Krekling og Tyttebærgelé som basis. Sausen passer godt til alle typer kjøtt og vilt.


Kremet fløtesaus med krekling og tyttebær

En skål med stekt sopp, brekkbønner og roastbiff med fløtesaus og krekling- og tyttebærsyltetøy fra Røyland som tilbehør.

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en liten kjele på middels sterk varme, tilsett sjalottløk og stek til den er blank.
  2. Ha i Røyland Krekling og Tyttebær, ha i sukker og la det småkoke 1-2 minutter.  
  3. Hell på kraft, kok videre 2-3 minutter, tilsett fløte og la det småkoke ca. 5 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper, jevn med maisenna til ønsket tykkelse. Ønsker du en litt mørkere saus tilsett litt sukkerkulør.

Tips:

Fløte kan erstattes med Crème Fraîche for en litt syrligere saus.  

 

4 porsjoner

porsjoner
1 ss smør eller margarin
1 sjalottløk (ca 30 g), finhakket
2 ts sukker
1 dl kremfløte
Maizenna til jevning
Salt og pepper
Ev. litt sukkerkulør

Legg oppskrift i handlevogn