Til toppen

Brie-prezels


Brie-prezels

 

Slik gjør du:

Rør sammen vann og tørrgjær. La stå i 10 minutter. Tilsett sukker, salt og mel, og elt til en smidig deig. Ha ut på et melet bord og elt godt i 5 minutter. Ha deigen tilbake i en bolle smurt med olivenolje, dekk til med plast og la heve i ca. 1 time. Ha deigen ut på et melet bord og del den i 8 emner. Rull hvert emne til en lang, tynn pølse og klem flate. Del brie i avlange biter og fordel utover. Fold deigen over osten og rull til nye pølser slik at brien er godt forseglet inne i deigpølsen. Form små kringler og legg over på stekebrett dekket med bakepapir. Sett i kjøleskapet, utildekket, i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 220 °C og kok opp vann i en stor gryte. Ha natron i det kokende vannet og legg hver pretzel på en hullsleiv/fiskespade, dypp den i det kokende vannet i 15-30 sekunder, la renne av og legg tilbake på bakebrettet.

Gjenta med alle. Dryss med maldonsalt.

Stek de kokte pretzlene i ovnen i ca. 15 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist

8 stk

porsjoner
3 dl vann
2 ts tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
6 dl hvetemel
Maldonsalt til å drysse over
Til koking
2 l vann
1 g natron

Legg oppskrift i handlevogn