Til toppen

Scones med Brie de Paris og dadler

Nybakte scones smaker utrolig godt og spesielt disse som er proppfulle av nydelig smeltet Brie de Paris og søte dadler.

Scones med Brie de Paris og dadler

8 stk

  • 450 g hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 130 g meierismør, kaldt, i terninger
  • 3.5 dl kesam
  • 2 store egg
  • 100 g dadler, grovt kuttet
  • 250 g Brie de Paris
  • 1 egg med 1 dl vann til pensling

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over og undervarme.            

  2. Ha de tørre ingrediensene i en bolle, smuldre inn smør. Visp egg og kesam lett sammen og ha i melblandingen, bland godt sammen. Ikke jobb for lenge med deigen, da blir sconesene tørre. Hvis deigen føles klissete, tilsett litt hvetemel.  

  3. Bland Brie og dadler godt inn i deigen. Spar gjerne noen osteskiver til toppen av sconesen.

  4. Ha deigen på melet bakebord, kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca. 3 cm tykk. Legg over på stekebrett og del i trekanter.  

  5. Pensle sconesen og fordel resten av brien utover toppen.

  6. Stek på midterste rille ca. 15-20 minutter til sconesen er gyllen og gjennomstekt. Legg ev. over bakepapir mot slutten av steketiden dersom toppen blir mørk. 

Tips:

Stikk gjerne ut scones med et glass til rundinger. Ha deigen på et melet bakebord, kjevle eller trykk ut til leiven er ca 2-3 cm tykk. Gjenta til deigen er brukt opp. Beregn kortere steketid, enn hvis sconesen deles i trekanter.

 

Sorter etter: Navn (a > å)

Brie de Paris 250 g

En av Norges mest solgte Brier, perfekt på ostebord eller til desserter.
903208