Til toppen

Kylling- og baconsaus

Denne sausen passer til kyllingretter og kraftige fiskeretter.

Kylling- og baconsaus

1 porsjon saus

  • 3 dl Hvitvin til matlaging (uten alkohol)
  • 0.5 dl Hvitvinseddik
  • 1 l Puljonki kylling demi-glace
  • 2 ss Fermentert hvitløk
  • 150 g Bacon i skiver
  • 2 stk Sjalottløk
  • 3 ss Solsikkeolje
  • 1 ss Sukker
  • 50 g Usaltet smør

Slik gjør du:

Kutt bacon i små strimler og finkutt sjalottløken. Fres dette godt i en kasserolle i solsikkeoljen. La det blir gyllenbrunt. Tilsett 2 ss fermentert hvitløk. Ha i hvitvin og hvitvinseddik og reduser dette til det halve. Tilsett så 1 liter Puljonki Kyllingkraft og kok det ned til det er igjen ca 6 dl saus. Rør så inn 50 gram smør og smak eventuelt til med salt og pepper.