Skip to main content

Norsk   English

Norske produkter Salmon House


Gangstad Gårdsysteri

Gangstad Gårdsysteri er Norges første autoriserte gårdsysteri med kumelk. Gården holder til i Trøndelag, nærmere bestemt, Inderøy. Ekteparet Astrid Aasen og Perry Frøysadal overtok driften av gården i 1983, og i dag er gården åpen for besøk hele året og de produserer mange ulike typer oster og iskrem. I tillegg til egen produksjon selger de også marmelader, kjeks og kombucha. Ysteriet har opp igjennom årene mottatt en rekke priser for sine produkter.

Ysteriet tar ingen snarveier, men dyrker tradisjoner og tålmodighet til det fulle for et best mulig resultat. Gjennom 25 år har ysteriet høstet mange gjeve priser, og har siden 2017 vunnet supergull, gull, sølv og bronse i oste-VM. Gangstads ost Nidelven Blå ble kåret til verdens beste ost under Oste-VM i Trondheim oktober 2023.

Gangstad Edel blå 190 g

Norskprodusert blåmuggost fra Inderøy, laget på pasteurisert kumelk.

Produktnummer: 901221
Lagerbeholdning:
Garnvik Frøyaflak 100 g

Knasende, flate og forblåste Frøyaflak med spiret bygg, honning og sukkertare fra Frøya i Trøndelag. Nydelig sammen med produkter fra Garnvik. Passer utmerket sammen med ost, spekemat eller tapas.

Produktnummer: 334310
Lagerbeholdning:
Garnvik mildrøkt aquavitlaks bit 200 g

Kortreist laks fra krystallklar sjø, lett gravet, tilsatt aquavit, røkt på bøkeflis. Et smakfullt stykke fisk, klart til å nytes.

Produktnummer: 980048
Lagerbeholdning:
Garnvik røkt laks bit 200 g

Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis med unik smak. En spesialitet fra Garnvik på Frøya, klar til servering. Best i test i TV2, desember 2023.

Produktnummer: 980040
Lagerbeholdning:
Garnvik røkt ørret bit 200 g

Kortreist ørret fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis med klassisk smak fra Garnvik. Klar til servering. Vinner av årets sjømatprodukt under Trøndersk Matfestival 2025.

Produktnummer: 980041
Lagerbeholdning:
Garnvik varmrøkt laks bit 200 g

Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis og smaksatt med Garnvik sin krydderblanding. Et smakfullt stykke fisk basert på tradisjoner, klar til å nytes.

Produktnummer: 980042
Lagerbeholdning:

Garnvik

Det hele startet som en hobby hvor Vidar Garnvik bestemte seg for å lage produkter som smakte godt og samtidig var røkt med ekte røyk. Vidar er født og oppvokst på Frøya i Trøndelag, og begynte å jobbe i et lokalt røykeri allerede som 16-åring. Det var her Vidar fikk interesse for videreforedling og røyking av laks. Hobbyen ble raskt til noe mer, og Garnviks Røkeri ble etablert i 2014 med en visjon om å levere lokalprodusert sjømat laget av ekte råvarer.

Allerede i 2015 var røykeriet ved sommerhuset på Frøya blitt for lite, og Vidar fikk leie produksjonslokalene der han selv jobbet som ungdom. Det er her Garnvik holder til i dag, helt ytterst i havgapet på Frøya i Trøndelag. Garnvik har siden den spede begynnelse hjemme i garasjen utviklet seg til å bli en sterk merkevare for foredlet laks og fiskeprodukter. Gode råvarer og utsøkte smaker, presentert i miljøriktig emballasje har gjort flere av produktene til klare vinnere i ulike matkonkurranser i nasjonal sammenheng.


Heidalsost

Heidal Ysteri ligger ved i Gudbrandsdalen, ved porten av Jotunheimen. Her har det blitt ystet og kinnet så lenge en kan huske, men i 1920 fikk dalen sitt første dampysteri.

Dette meieriet ble etterhvert til Østlandsmeieriet, kjent som Tine, og da ysteriet ble lagt ned i 1995 var det stor sorg i bygda. Det gikk ikke mange årene før Hege Krukhaug tok saken i egne hender og åpnet "nye" Heidal Ysteri i 1999. I dag produserer de den velkjente brunosten.

Heidalsost brunost original 750 g

Norsk tradisjonsrik brunost støpt i gammeldagse former med akantusmønster fra Heidal Ysteri i Gudbrandsdalen. Formosten er pasteurisert, ystet på ku- og geitemelk og tilsatt fløte. Smaken er mild, søt, rund og fyldig. Heidal sin brunost, eller raudost som de sier i Heidal, er som skapt for den tradisjonsrike norske matpakken. Rør litt brunost inn i havregrøten eller i viltsausen, eller bruk den til is, vafler eller i brøddeigen. Du kan også smøre noen lefser med smør, brunost og sprøstekt spekeskinke, og servere som fingermat i fine ruller.

Produktnummer: 901326
Lagerbeholdning:
Himmelspannet Raudberg ØKO 240 g

Norsk håndlaget økologisk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Himmelspannet. Osten har en utmerket smelteevne og ypperlig på pizza, ostesmørbrød eller raclette. Topp pizzaen med noe søtt, eksempelvis aprikosmarmelade, fiken eller pæreskiver.

Produktnummer: 901039
Lagerbeholdning:

Himmelspannet

Himmelspannet er et lite, lokalt ysteri i Hemsedal. De lager deilig ost av melk fra kuer og geiter som beiter i dalen. Osten ystes med kjærlighet og pakkes for hånd, midt i Hemsedal sentrum.

De brenner for å ta vare på og videreføre bygdas lange tradisjoner for stølsliv og ysting - et fantastisk utgangspunkt for god ost! Ostene har navn fra kjente topper og landemerker i Hemsedal. 

Inderøy Slakteri Elgsalami 250 g

Salami av elg, svin og storfe fra Inderøy i Trøndelag. Elgsalamien er smaksforsterket med tradisjonelt viltkrydder og er røkt på bøkeflis og fikk gull i Kjøtt-NM 2022. Inderøy Slakteri forvalter mattradisjoner på Inderøy og de er mest kjent som kompromissløs produsent av Inderøysodd, og har i tillegg produsert kvalitetsprodukter innen spekemat og pølser gjennom tre generasjoner. De benytter kun norske kjøttråvarer. Produktet er pakket i beskyttende atmosfære og har ikke-spiselig ytterlag. Elgsalamien smaker godt på et spekefat, som pålegg eller snacks. Prøv den gjerne sammen med blåbær, tyttebær eller krekling gelé og et godt brød. Tempereres før servering.

Produktnummer: 501802
Lagerbeholdning:
Inderøy Slakteri Fennikelsalami 250 g

Klassisk salami av svin som er smaksatt med fennikel og produsert på Inderøy i Trøndelag. Spekepølsen har en tydelig kjøttstruktur og er røkt på bøkeflis. Inderøy Slakteri forvalter mattradisjoner på Inderøy og de er mest kjent som kompromissløs produsent av Inderøysodd, og har i tillegg produsert kvalitetsprodukter innen spekemat og pølser gjennom tre generasjoner. De benytter kun norske kjøttråvarer og produktet er merket med Nyt Norge. Produktet er pakket i beskyttende atmosfære og har ikke-spiselig ytterlag. Fennikelsalamien er nykommeren som smaker godt på et spekefat, på pizza, som pålegg eller snacks. Tempereres før servering.

Produktnummer: 501803
Lagerbeholdning:
Inderøy Slakteri Stabbursmorr 260 g

Klassisk spekepølse av svin og storfe fra Inderøy i Trøndelag. Stabbursmorren har en mild kryddersmak og er røkt på bøkeflis. Den er uforandret siden grunnlegger Jonas Pedersen skapte den på 1930-tallet. Inderøy Slakteri forvalter mattradisjoner på Inderøy og de er mest kjent som kompromissløs produsent av Inderøysodd, og har i tillegg produsert kvalitetsprodukter innen spekemat og pølser gjennom tre generasjoner. De benytter kun norske kjøttråvarer og produktet er merket med Nyt Norge. Produktet er pakket i beskyttende atmosfære og har spiselig ytterlag. Stabbursmorren smaker godt på et spekefat, som pålegg eller snacks og ypperlig som tilbehør til rømmegrøt eller risengrynsgrøt. Tempereres før servering.

Produktnummer: 501800
Lagerbeholdning:
Inderøy Slakteri Straumpølse 250 g

Spekepølse av svin og storfe fra Inderøy i Trøndelag. Straumpølsen har en tydelig kjøttstruktur og er røkt på bøkeflis og har blitt kåret til Norges beste spekepølse. Inderøy Slakteri forvalter mattradisjoner på Inderøy og de er mest kjent som kompromissløs produsent av Inderøysodd, og har i tillegg produsert kvalitetsprodukter innen spekemat og pølser gjennom tre generasjoner. De benytter kun norske kjøttråvarer og produktet er merket med Nyt Norge. Produktet er pakket i beskyttende atmosfære og har spiselig ytterlag. Straumpølsen passer godt på et spekefat, som pålegg eller snacks. Med sitt klassiske smaksbilde passer den også perfekt sammen med andre smaker på et tapasbord. Tempereres før servering.

Produktnummer: 501801
Lagerbeholdning:

Inderøy Slakteri

Inderøy Slakteri forvalter mattradisjoner fra det historiske kulturlandskapet på Inderøy i Trøndelag. De har mottatt hederspriser for lang og god tjeneste med å ta vare på viktige tradisjoner og fremme kvalitet. De har laget kvalitetsprodukter innen spekemat og pølser gjennom tre generasjoner. Stabbursmorren har vært uforandret siden grunnleggeren Jonas Pedersen skapte den på 1930-tallet. De benytter kun norske kjøttråvarer og produktene er merket med Nyt Norge.

JADARR fiskesaus 250 ml

Jadarr fiskesaus er en konsentrert smaksforsterker rik på umami, laget av naturlige norske råvarer, produsert på Jæren. Fiskesausen er laget av villfanget norsk sild og havsalt, er naturlig fermentert i 11 måneder, som gir en kompleks smak og unik aroma. Sausen er ideell til pasta, gryteretter, fisk, kjøtt og grønnsaker. Pensle eller bruk som base i sauser, marinader eller dressinger. Jadarr fiskesaus er et kulinarisk samarbeid mellom stjernekokk Kjartan Skjelde og matforsker Trung Nguyen, der Norge møter Vietnam. Det unike korkdesignet gjør det enkelt å dosere for å oppnå ønsket smaksnivå. Oppbevares i kjøleskap etter åpning for best kvalitet.

Produktnummer: 830000
Lagerbeholdning:

JADARR

Jadarr norsk fiskesaus er en konsentrert smaksforsterker rik på umami, laget av naturlige norske råvarer, produsert på Jæren. Fiskesausen er laget av villfanget norsk sild og havsalt, er naturlig fermentert i 11 måneder, som gir en kompleks smak og unik aroma. Sausen er ideell til pasta, gryteretter, fisk, kjøtt og grønnsaker. Pensle eller bruk som base i sauser, marinader eller dressinger. Jadarr fiskesaus er et kulinarisk samarbeid mellom mesterkokk Kjartan Skjelde og matforsker Trung Nguyen, der Norge møter Vietnam. Det unike korkdesignet gjør det enkelt å dosere for å oppnå ønsket smaksnivå. Oppbevares i kjøleskap etter åpning for best kvalitet.

Utsolgt
Myrdal IBEX 250 g

IBEX er en halvfast ost på pasteurisert ku- og geitemelk fra Myrdal gård, modnet i minimum 7 måneder. IBEX betyr fjellgeit på latinsk og en blanding av ostene Fjellost og Geitost, også fra Myrdal. IBEX har en noe kremet konsistens der du kan kjenne krystaller etter hvert som osten modnes.

Produktnummer: 901451
Lagerbeholdning:

Myrdal

Myrdal gård ligger i øykommunen Tysnes i Hordaland. Gården drives av Jasper og Nynke Van Schaik, som flyttet fra Nederland og bosatte seg i Norge i 2013. Gården har ca 40 geiter, og de lager i dag ca 10 ulike ostetyper hovedsakelig på geitemelk, men også Fjellost på kumelk. De hvite geitostene finnes også smaksatt med ramsløk, trøffeltang, pepper, karve, honningkløver og italiensk krydder. Jasper og Nynke er svært opptatt av å produsere sunn og næringsrik mat på en dyrevennlig og bærekraftig måte, og dette bærer gården stort preg av. 

Orkladal Ysteri Høvding Sverre Lagret ca 200 g

Høvding Sverre Lagret fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter, modnet 6-12 måneder. Osten er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk. Den er myk, smidig og med litt hullsetting. Smaken kan oppleves kremet, søt, rund, fyldig, balansert og nøtteaktig med god ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød og knekkebrød, til gratinering, pizza og ostefatet.

Produktnummer: 901156
Lagerbeholdning:

Orkladal Ysteri

Orkladal ysteri ligger i Råbygda, Gjølme i Orkland kommune i Trøndelag. Merethe Landrø startet å produsere ost i 2004. Det lages 10 forskjellige ostetyper av kumelk i ysteriet, med hovedvekt på myke og harde rødkittoster, som ligger vegg i vegg med Meland og Skjenald samdrift. Orkladal ysteri har fått mange priser både nasjonalt og internasjonalt. Det ble seks medaljer i Oste-VM i 2023, to sølv og fire bronse.

Snertingdal Godbiten ca 150 g

Norskprodusert blåmuggost fra Snertingdal, ystet på pasteurisert kumelk, geitemelk og fløte.

Produktnummer: 901479
Lagerbeholdning:

Snertingdal

Snertingdal Ysteri er et ysteri med lange tradisjoner. Det startet opp i 1914, men dagens bygningsmasse ble bygget i 1919. Ysteriet var et samlingspunkt i bygda og arbeidsplass for mange, der flere lokale gårder leverte melk til osteproduksjon. Det ble produsert brune, hvite og blåmuggoster. Normanna Jarl osten, en fast blåmuggost, ble tidlig et varemerke i produksjonen. Den skilte seg klart ut med en Viking eller Jarl i logoen. Ysteriet flyttet driften til Gjøvik i 1976, da ble lokalene i Snertingdal omgjort til et traktorverksted. Fra 1985 til 2018 stod lokalene tomme. Dagens eier av Snertingdal Ysteri, Torill Sogn Haug, stod for en omfattende restaurering i den perioden. I 2020 startet Torill sammen med Ketil Kjenseth og Knut Torgeir Blystad produksjon i ysteriet. I dag produseres det flere ostesorter på ku- og geitemelk, varianter av fast gulost med og uten tilsatt krydder og to blåmuggoster. De har også et eget utsalgssted ved siden av ysteriet, Snertingdal cafe- og osteutsalg, som er et populært tilskudd i bygda.

Valdres ost Bufar 320 g

Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres. Ystet i sommerhalvåret av stølsmelk fra kyr som går på fjellbeite og modnet i minst 12 måneder. Bufar er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Osten har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Bufar egner seg svært godt til smørbrød og sandwicher, kan rives og brukes til gratinering da den har gode smelteegenskaper, eller skjæres i terninger som snacks. Bufar har fått navnet sitt fra en gammel tradisjon der kyrene ble hentet hjem fra stølen på bufardagen. Bufar ble premiert med gull under World Cheese Awards i 2018 og 2022, og fikk 3 stjerner i verdens største matkonkurranse, Great Taste Awards i 2021, der den også ble nominert til Golden Fork.

Produktnummer: 901405
Lagerbeholdning:

Valdres ost

Wangensten startet Valdres Ost AS våren 2011 og i november samme år var salget i gang. Valdresosten produseres på kumelk fra utvalgte gårder i området, og ostene lagres i minimum 3 måneder. Valdresmeieriet produserer i dag flere typer ost med og uten krydder og i ulike lagringer. Valdresost er lagret i minimum 4 måneder.

Ystepikene trippel Jærsk i eske 125 g

En ekstra kremet hvitmuggost tilsatt ekstra fløte ystet på pasteurisert melk fra egne kyr. Osten blir fløyelsmyk med alderen.

Produktnummer: 901352
Lagerbeholdning:

Ystepikene

Under en storslått himmel, ved grønne marker på Jæren, driver Ystepikene sitt eget ysteri på Varhaug. Gården har vært i familiens eie i 100 år, og her lager vi knallgode oster ysta på egenprodusert melk.

Ystepikene er dannet med utspring familiegarden som drives av Jon og Siri. Ystepikene er Siri og døtrene med god hjelp av flere ansatte. Målet er å lage oster som er lette å like samtidig som de håper å kunne friste med noen spennende smaker.