Skip to main content
Til toppen

Västerbottensost

Västerbottensost er en høyt verdsatt klassiker i Sverige som brukes mye i matlaging og som pålegg. Västerbottensost er en fastost med mye smak og personlighet. Den er lagret i minst 14 måneder og produsert med historisk kunnskap og yrkesstolthet. 

Visning
Sorter
Västerbottensost revet 150 g

Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.

Produktnummer: 906525
Lagerbeholdning:
520,00 pr kg
Västerbottensost 165 g

Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.

Produktnummer: 906545
Lagerbeholdning:
509,09 pr kg
Västerbottensost 450 g

Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.

Produktnummer: 906524
Lagerbeholdning:
462,22 pr kg
Västerbottensost ca 1 kg

Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.

Produktnummer: 906542
Lagerbeholdning:
427,27 pr kg
Västerbottensost ca 2 kg

Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.

Produktnummer: 906543
Lagerbeholdning:
427,27 pr kg
Västerbottensost 14 mnd ca 18 kg

Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.

Produktnummer: 906521
Lagerbeholdning:
405,25 pr kg
Västerbottensost 24 mnd ca 18 kg

Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.

Produktnummer: 906527
Lagerbeholdning:
559,44 pr kg

Historie og produksjon

Västerbottensost er laget på samme måte helt siden Ulrika Eleonora Lindström skapte sin mytiske oppskrift i 1872 på meieriet i Burträsk. Oppskriften er fremdeles en velholdt hemmelighet som bare noen få mennesker kjenner til.

Slik produseres Västerbottensost

Hver dag leveres melk fra lokale melkebruk rundt Burträsk. Melken blir pasteurisert ved å varme den opp og deretter raskt avkjøles. Deretter røres melken for å skille mysen og skape en kornete ostemasse, som så fylles i runde former. 

Formene er 42 centimeter i diameter – større enn alle andre svenske hele oster. Dette kan være en av forklaringene på ostens unike smak. Deretter settes ostene i press i ca. 18 timer og vendes for hånd i henhold til en spesiell plan. De ferdigpressede ostene legges i en spesiell saltlake til de er helt riktige med tanke på overflate, tekstur, salthet og smak.

For å modnes og utvikle sin unike smak, lagres all Västerbottensost i minst 14 måneder. For å avgjøre om ostene er klare, tas en kjerne ut ved hjelp av en drill, som ostemesteren vurderer. 

Les mer på www.västerbottensost.com.


Oppskrifter med Västerbottensost

Lenker
Min side