Til toppen

Vannbakkels med rips og vaniljekrem

 

Vannbakkels er en nydelig luftig bakst som ofte fylles med søt krem. Alle har gjerne sin favoritt, vår er en frisk rips og vaniljekrem smakt til med Røyland Ripsgelé. Servert med ett lett melisdryss er det duket til fest!


Vannbakkels med rips og vaniljekrem

Vannbakkels fylt med rips og vaniljekrem, samt en krukke med ripsgelé fra Røyland.

Slik gjør du:

Vannbakkels

  1. Forvarm stekeovnen til 175 ˚C, varmluft. Kle to stekebrett med bakepapir.
  2. Ha smør, melk, vann, salt og sukker i en kjele. Kok opp (blandingen skal fosskoke), trekk kjelen vekk fra varmen, tilsett mel. Rør kraftig til deigen er glatt (den blir ganske fast). Sett kjelen tilbake på middels sterk varme og la blandingen koke ca. 2 minutter. Rør hele tiden.
  3. Ha deigen i en bakebolle med k-spade eller lignende. Elt deigen på middels fart i ca. 1 minutt.
  4. Tilsett litt og litt egg, elt blandingen på medium hastighet ca. 3 minutter til alt er godt blandet. Deigen skal være lett å sprøyte. Føles den fast tilsett litt mer egg.
  5. Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt små kranser på bakepapir. Stek vannbakkelsen ca. 17-20 minutter, til den er luftig gyllen. Ikke bli fristet til å ta ut kransene for tidlig eller lukke opp døren underveis, da kan vannbakkelsen falle sammen. Avkjøl.

 

 

 

Rips - og vaniljekrem 

  1. Pisk fløte til en litt stiv krem, tilsett vaniljekrem, pisk litt videre og ha til slutt i ripsgelé. Smak deg gjerne frem til hvor syrlig du ønsker kremen. Pisk sammen til en stiv krem. Pass på at du ikke pisker for mye på slutten, da kan kremen sprekke.   
  2. Del vannbakkelsene i to på langs og fyll med krem. Bruk gjerne en sprøytepose.
  3. Sikt over melis og server gjerne med litt rips.

 

Tips:

Er du glad i sjokolade? Pynt kaka med en god sjokoladeglasur.

1 porsjon gir ca 14 stk

porsjoner
Vannbakkels
125 g meierismør
1 dl helmelk
2 dl vann
1 klype salt
1 ss sukker
125 g hvetemel
4 store egg (ca. 240 g lett sammevispet)
Rips- og vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
4 ss vaniljekrem

Legg oppskrift i handlevogn