Til toppen

Pavlova med kirsebær

Dette er en majestetisk og vakker klassiker som passer like godt på varme sommerdager som 17. mai. Det er en perfekt hvis man skal arrangere eget selskap eller fest med mye forberedelser, for bunnen kan lages mange dager i forveien. Det eneste du må gjøre på festdagen er å sette den sammen med krem og bær. Men hvorfor bruke eddik i pavlova? Bringebæreddiken i denne oppskrifter gir et frisk hint av bringebær i marengsen. Det grove kirsebærsyltetøyet gir både struktur og fantastisk smak til kremen som passer perfekt til de hermetiserte bærene på toppen.

Pavlova med kirsebær

Du trenger:

4 eggehviter
1 klype flaksalt
225 g sukker
1 ss maizena
1 ts bringebæreddik
 
5 dl kremfløte
3 ss kirsebærsyltetøy
Frø fra ½ vaniljestang
Hermetiserte kirsebær
Friske bær eller fiken 
Spiselige blomster til pynt
Marengstopper til pynt

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et mykt skum. Det er lurt med en sterk maskin for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp i 8-10 min til røra er seig og luftig. Vend til slutt inn maizena og eddik.
2. Ha et bakepapir på en stekeplate. Ha marengsen over på bakepapiret og form den til et rundt serveringsfat med en fordypning i midten som du senere kan fylle med krem og bær. 
3. Sett stekeplaten midt i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Skru av ovnen og la marengsen stå i ovnen til den har blitt kaldt, eller ta den ut med det samme hvis du ønsker en marengs som er seig og myk inni.
4. Pisk kremfløte til en myk krem og vend inn syltetøy. Ha marengsen over på et fint serveringsfat og fyll det med krem. Topp med et glass hermetiske kirsebær, marengstopper og pynt med friske bær eller spiselige blomster.
5. Server med det samme eller la stå en times tid i kjøleskapet før servering. 
 

Få ingrediensene til pavlova levert hjem til deg:

Sorter Navn (a > å)

Busch marengstopper assortert 100 g

Pikekyss med smak av vanilje, jordbær og sitron. Ca 35 stk i posen.
341129

Maldonsalt 250 g

Mildt og porøst flaksalt, perfekt til topping.
130100

Martin Pouret bringebæreddik 250 ml

Fransk bringebæreddik fra byen Orleans.
410331

Odenwald kirsebær 700 g

Stenfrie kirsebær i sukkerlake.
480433

St. Dalfour sort kirsebær 284 g

Fransk syltetøy som er kun søtet med naturlig fruktsaft og er uten tilsetningsstoffer, og har en fyldig og god smak av sorte kirsebær.
430130

Vaniljestang madagaskar (bourbon) 3 stk

Vanilje fra Madagaskar er den vaniljetypen som har størst innhold av vanillin. Aromaen karakteriseres som dyp, fyldig, søt og kremet.
513530