Dette er en majestetisk og vakker klassiker som passer like godt på varme sommerdager som 17. mai. Det er en perfekt hvis man skal arrangere eget selskap eller fest med mye forberedelser, for bunnen kan lages mange dager i forveien. Det eneste du må gjøre på festdagen er å sette den sammen med krem og bær. Men hvorfor bruke eddik i pavlova? Bringebæreddiken i denne oppskrifter gir et frisk hint av bringebær i marengsen. Det grove kirsebærsyltetøyet gir både struktur og fantastisk smak til kremen som passer perfekt til de hermetiserte bærene på toppen.
4 eggehviter 1 klype flaksalt 225 g sukker 1 ss maizena 1 ts bringebæreddik 5 dl kremfløte 3 ss kirsebærsyltetøy Frø fra ½ vaniljestang Hermetiserte kirsebær Friske bær eller fiken Spiselige blomster til pynt Marengstopper til pynt
1. Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et mykt skum. Det er lurt med en sterk maskin for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp i 8-10 min til røra er seig og luftig. Vend til slutt inn maizena og eddik. 2. Ha et bakepapir på en stekeplate. Ha marengsen over på bakepapiret og form den til et rundt serveringsfat med en fordypning i midten som du senere kan fylle med krem og bær. 3. Sett stekeplaten midt i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Skru av ovnen og la marengsen stå i ovnen til den har blitt kaldt, eller ta den ut med det samme hvis du ønsker en marengs som er seig og myk inni. 4. Pisk kremfløte til en myk krem og vend inn syltetøy. Ha marengsen over på et fint serveringsfat og fyll det med krem. Topp med et glass hermetiske kirsebær, marengstopper og pynt med friske bær eller spiselige blomster. 5. Server med det samme eller la stå en times tid i kjøleskapet før servering.
Få ingrediensene til pavlova levert hjem til deg:
Kjølevare
Denne varen er en kjølevare. Vi tilfredstiller alle krav om matsikkerhet og du kan være trygg på at varen blir forsvarlig behandlet hele veien hjem til deg!
Vare med variabel vekt
Produktet varierer i vekt og størrelse. Enhetsprisen er utregnet fra en reservasjonsvekt som er noe høyere enn ca. vekt i varebeskrivelse. Pris per kg er den reelle kiloprisen på varen som du vil bli belastet når varen veies. Prisen blir justert basert på faktisk vekt på utsendingsdagen.
Du betaler aldri for mer enn det du får :)
Les mer om produkter med vektvariabel vekt her.
Kan ikke sendes, må hentes i Vestby.
Denne varen må hentes på vårt hentested i Vestby.
Noen av våre varer er for store, for skjøre eller er av andre årsaker uegnet for å sendes hjem til privatkunder. Vi ønsker likevel å kunne tilby våre kunder muligheten til å kjøpe disse varene hvis man har mulighet for å hente varen på vårt lager i Vestby. Handlekurver som inneholder en av disse varene vil begrense tilegnelige fraktalternativer til kun Hentested: Oluf Lorentzen, Toveien 22, 1540 Vestby.
Hvis du ønsker ordren sendt hjem må du fjerne varen med symbolet for hentevare Vestby.