Til toppen

Ovnsbakt laks med chunky tapenade


Ovnsbakt laks med chunky tapenade

 

Slik gjør du:

Varm opp ovnen til 185 grader, smør laksen med litt olivenolje, pensla på sambal oelek og salte. Bak laksen i ovnen til den er gjennomstek, ca: 15 min. Når laksen er ferdig skives den opp og serveres med tapenade og kokt potet.

Tapenade

Grovhakk oliven og legg de i en skål med marinaden. Finhakk persille, kapers, hvitløk og sardiner. Bland alt med olivene og riv over sitronskall og press over sitronsaft, rør i olivenolje til en glatt konsistens. Smak til med pepper. Har godt av å stå og hvile litt.

 

4 porsjoner

porsjoner
500 g laksefilet
sambal oelek
Iliada kalamata olivenolje
salt
Chunky tapenade
persille
1 stk sitron
1 hvitløksbåt
Iliada kalamata olivenolje
pepper

Legg oppskrift i handlevogn