Til toppen

Moderne raclett med Thorbjørnrud Rød Ku


Moderne raclett med Thorbjørnrud Rød Ku

2 porsjoner

200 g små poteter

200 g rosenkål eller andre grønnsaker

8 stk små løk (delikatesseløk)

2 dl balsamico (eller annen eddik)

1 dl vann

1/2 dl sukker

1 dl sylteagurker

300 g Thorbjørnrud Rød Ku

50 g Fuet Catalan

50 g Parmaskinke

 

Slik gjør du:

1. Kok potetene og rosenkålen i lettsaltet vann til de er møre. 

2. Skrell løken. Kok opp eddik, vann og sukker. La løkene koke i syltelaken til de er møre. Avkjøl. Del løkene i to og del løkene i «flak».

3. Anrett grønnsakene på et fat eller to tallerkner.

4. Sett osten på et bakebrett. Brenn snittflaten på osten med en gass- eller creme brulee brenner til overflaten smelter. Skarp osten over retten og nyt.

Tips: Hvis du ikke har en gassbrenner i skapet, så kan du sette osten noen minutter under grillelementene i ovnen.