Til toppen

Klassisk risotto med Parmaskinke og parmesan


Klassisk risotto med Parmaskinke og parmesan

En skål med risotto toppet med aspargesbønner og parmaskinke.

Slik gjør du:

1. Fres løken i rapsolje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og la freseunder omrøring i 2 minutter.

2. Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.

3. Spe med en øse kraft. Kok under omrøring til kraften også er kokt inn. Fortsett til all kraften er i kjelen. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt 12-15 minutter.

4. Dra kjelen av varmen og ha i aspargesbønnene. Vend inn smør og ParmigianoReggiano. Smak til med salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.

5. Server risottoen toppet med skiver av parmaskinke.

4 porsjoner

porsjoner
1 løk, finhakket
2 ss rapsolje
4 dl hvitvin
2 ss smør
1 pk aspargesbønner
salt og pepper

Legg oppskrift i handlevogn