Til toppen

Eplecrumble med kokos og blåbær


Eplecrumble med kokos og blåbær

En paiform med eplecrumble toppet med blåbær og ristede mandler.

Slik gjør du:

1. Del eplene i litt store terninger (fjern kjernen), legg de i en ildfast form og vend med sukker.

2. Bland sammen olivenolje, havregryn, kokosflak, vanilje og honning. Bruk gjerne fingrene til alt er godt blandet.

3. Fordel over eplene og stek på midterste rille til eplene er møre og toppen gyllen. Dette tar ca. 25-30 minutter, avhengig av hvilke epler du bruker og hvor store terningene er. Legg evt. litt bakepapir over mot slutten av steketiden.

4. Dryss over friske blåbær og ristede mandler. Server gjerne med litt pisket krem eller vaniljesaus.

Tips:

Eple kan fint erstattes med pære.

8 porsjoner

porsjoner
6 store epler
2 ss sukker
150 g harvregryn
50 g kokosflak
5 ss honning
Til servering
100 g blåbær
pisket krem eller vaniljesaus

Legg oppskrift i handlevogn