Skip to main content
Til toppen
Pannekaker med sitronkrem og shortbread

Pannekaker med sitronkrem og shortbread

Nydelig kombinasjon av tynne pannekaker, sitronkrem og sprø kjeks.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 3 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 egg
  • smør til steking

Til pynt

  • 300 g sitronkrem, romtemperert
  • 300 g kremfløte
  • 150 g Walker's shortbread

Slik gjør du:

  1. Bland mel og salt i en bakebolle. Rør inn halvparten av melken til du har en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La pannekakerøren svelle i 30 minutter.
  2. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk gjerne en liten stekepanne med lave sider. Hell litt pannekakerøre i pannen og ved på pannen, slik at røren legger fordeles jevnt. Snu pannekaken og stek på andre siden når den har fått en fin farge. Gjenta til du har 8 pannekaker.
  3. Smuldre shortbread til grove smuler. Bruk hendene eller ha kjeksen i en tett pose og rull over posen med en kjevle. Pisk kremen til myke topper.
  4. Fordel litt sitronkrem på hver pannekake, topp med pisket krem og smuldret shortbread.
Visning
Walkers shortbread pure butter 150 g

Avlange smørkjeks.

Produktnummer: 342042
Lagerbeholdning:
406,67 pr kg
Mackays lemon curd 340 g

Klassisk britisk lemon curd.

Produktnummer: 430315
Lagerbeholdning:
141,18 pr kg
Lenker
Min side