Skip to main content
Til toppen
Slik bruker du polenta, couscous, bulgur og quinoa

Slik bruker du polenta, couscous, bulgur og quinoa

Polenta, couscous, bulgur og quinoa er spennende alternativer til potet, ris og pasta!


Bulgur

Bulgur er laget av 100% forkokt durumhvete og passer godt til gryteretter, kjøtt eller fisk. Prøv bulgur også i en klassisk Tabbouleh-salat.


Couscous

Couscous er fremstilt av forkokt og tørket semule fra durumhvete, og er et perfekt tilbehør til gryter og i salater. Couscous har kort tilberedningstid og er et godt alternativ når du raskt skal lage deg noe godt. Tilsett god olje, smør eller friske urter for en ekstra spill på retten.


Polenta

Polenta er laget av maismel og er et fast tilbehør i det italienske kjøkken og blir ofte servert som en tykk grøt. Med sin milde smak av mais kan den enkelt varieres ved å tilsette f. eks. smør, sopp, kraft eller serveres naturell. Bruk gjerne polenta som tilbehør til langtidskokte gryter eller lag polenta i form hvor du deler opp i biter før servering som en variant av maisbrød.


Quinoa

Quinoa er frøene fra quinoaplanten og har opprinnelse fra Andesfjellene. Quinoa er glutenfritt og brukes gjerne i salater eller det kan brukes sin ingrediens i kroketter. 

Lenker
Min side