Skip to main content
Til toppen
Ovnsbakt laks med chunky tapenade

Ovnsbakt laks i en form, toppet med oliventapenade og persille.

Ovnsbakt laks med chunky tapenade

4 porsjoner

  • 500 g laksefilet
  • sambal oelek
  • Iliada kalamata olivenolje
  • salt
Chunky tapenade
  • 160 g grønne oliven u/sten
  • persille
  • 1 ss kapers
  • 3 stk ansjonsfileter
  • 1/2 stk sitron
  • 1 hvitløksbåt
  • Iliada kalamata olivenolje
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Forvarm oven til 185 grader
  2. Smør laksen med litt olivenolje, pensle på sambal oelek og salt.
  3. Stek laksen i ovnen til den er gjennomstek, ca: 15 min.
  4. Lag tapenade: Grovhakk oliven og legg dem i en skål med marinaden. Finhakk persille, kapers, hvitløk og ansjos. Bland alt med olivene og riv over sitronskall og press over sitronsaft, rør i olivenolje til en glatt konsistens. Smak til med pepper.
  5. Når laksen er ferdig skives den opp og serveres med tapenade og kokt potet.
Visning
Conimex sambal oelek 200 g

Sambal er laget av fersk, malt chilipepper, har en karakteristisk krydret smak og hører til i alle indonesiske retter.

Produktnummer: 820747
Lagerbeholdning:
325,00 pr l
Iliada Kalamata olivenolje ex virgin PDO 500 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak

Produktnummer: 420183
Lagerbeholdning:
348,00 pr l
Iliada kapers 100 g

Små aromatiske kapers fra Iliada

Produktnummer: 401130
Lagerbeholdning:
569,23 pr kg
Ortiz ansjos i olivenolje 78 g

Ansjosfileter i olivenolje.

Produktnummer: 181040
Lagerbeholdning:
3.360,00 pr kg
Ridderheims queenoliven u/sten m/urter 160 g

Pimentofylte oliven i en marinade med persille, basilikum og hvit vermut.

Produktnummer: 961285
Lagerbeholdning:
262,50 pr kg
Lenker
Min side