Til toppen

Lammesjy med sitron og timian

Lammesjy med sitron og timian

1 porsjon saus

  • 5 ss olje
  • 2 sjalottløk
  • 3 ss sukker
  • 3 dl hvit matvin
  • 0.5 dl hvitvinseddik
  • 1 l lammefond
  • 100 g usaltet smør
  • 1 stk sitron, saften
  • Salt og pepper
  • Liten bunt timian

Slik gjør du:

Finkutt sjalottløken og fres den i olje med litt timian. 

Tilsett sukker, hvitvin og hvitvinseddik i gryten. La det småkoke unten lokk og reduser det ned til halvparten. 

Ha i lammefond og reduser til det er ca 5 dl igjen.

Varm smør i en kjele og kok det på middels til høy varme til smøret skifter farge til en lyst gyllen brunfarge.

Ta lammesausen av varmen og pisk inn brunet smør. 

Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper og ha i litt finhakket fersk timian rett før servering.

Produkter fra Oluf.no

Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no:

Sorter etter: Navn (a > å)

Airen blanco 0% hvit matvin 5 l

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.
472070

Mill & Mortar timian ØKO 25 g

En anvendelig krydderurt fra Spania.
514557

Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.
472073