Skip to main content
Til toppen
Ossobuco

Ossobuco

Ossobuco er en deilig italiensk rett som lages med skiver av kalveskank, som trekkes i en saus laget med hvitvin, buljong, tomater og aromatiske grønnsaker som løk, selleri og gulrøtter. Navnet "ossobuco" kommer fra italiensk og betyr "bein med hull" - en henvisning til den karakteristiske benmargen som kommer ut under tilberedningen og gir sausen en rik smak.

Tradisjonelt serveres ossobuco med risotto alla milanese, en kremet risottoris tilberedt med safran, som komplimenterer den kraftige smaken av sausen perfekt. Dette er perfekt kosemat og passer godt å servere når du får middagsgjester!


 

Til fire porsjoner trenger du:

  • 4 skiver kalveskank i tykke skiver (om lag 1,5 kg)
  • 3 ss hvetemel    
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 løk
  • 2 gulrøtter
  • 2 stangselleri
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kalvefond
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 laurbærblad
  • Salt og pepper

Gremolata

  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 ss fersk persille, hakket

Slik gjør du:

  1. Bland mel, salt og pepper. Vend kjøttskivene i blandingen. Ha 2 ss smør i en stor gryte eller stekepanne med høye kanter og brun kjøttet. Sett kjøttet til side.
  2. Kutt løk, purren og gulrøtter i små terninger. Smelt smøret i stekepannen og fres løk, purre, gulrot og selleri til de får litt farge. Ha i hvitløken.
  3. Hell hvitvin i pannen og la det koke inn.
  4. Legg kjøttet over grønnsakene og ha i laubær, tomatpuré og fond til det dekker sidene av kjøttet.
  5. La gryten trekke på svak varme under lokk i om lag 1,5 time. Smak til med salt og pepper.
  6. Bland sammen finhakket sitronskall, hvitløk og persille til gremolata som drysses over ved servering.
  7. Ossobuco serveres stradisjonelt med risotto alla milanese, en klassisk risotto tilsatt litt safran. Kremet polenta eller potetmos er også godt tilbehør.
Visning
Englert kalvefond 200 ml

Englerts kalvefond egner seg godt til marinader, eller som smaksforsterker i gryteretter.

Produktnummer: 451073
Lagerbeholdning:
235,00 pr l
Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking

Produktnummer: 420201
Lagerbeholdning:
330,00 pr l
Mill & Mortar laurbærblader ØKO 10 g

Håndhøstede laubærblader fra Tyrkia.

Produktnummer: 514495
Lagerbeholdning:
8.400,00 pr kg
Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.

Produktnummer: 472073
Lagerbeholdning:
299,47 pr l
Mutti tomatpuré tube 130 g

Italiensk, dobbeltkonsentrert tomatpuré. Tomatpuré er perfekt for å gi farge, smak og konsistens til matretter. Anbefales å bruke til retter som har lang koketid, eller som krever en intens tomatsmak. Passer godt til rødt og hvitt kjøtt, supper og fisk som makrell, sardiner og ansjos.

Produktnummer: 192162
Lagerbeholdning:
184,62 pr kg
Lenker
Min side