Sjømatrisotto
4 porsjoner
- 5 dl fiskebuljong
- 2 sjalottløk, hakket
- 2 hvitløksbåter, knust
- 175 g arborio risottoris
- 1 dl tørr hvitvin
- 400 g sjømat, etter eget ønske (vi har brukt scampi)
- 50 g usaltet smør, spar til slutten
- salt og pepper
- friske urter til pynt
Slik gjør du:
- Smelt 1 ss smør i en tykkbunnet kjele på medium varme, tilsett sjalottløk og hvitløk, stek til det er mykt. Tilsett ris og la det surre sammen til det er blankt.
- Ha i vin, kok opp og tilsett litt fond. Skru ned varmen til det småkoker.
- Tilsett deretter litt og litt fond, la risen absorbere til seg fonden mellom hver gang du sper. Fortsett å la det koke til risen er myk, men med en litt fast kjerne. Rør av og til.
- Stek sjømaten i en panne på sterk varme med litt av smøret. Krydre etter smak.
- Rør resten av smøret inn i risottoen, tilsett sjømat og vend forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper og pynt gjerne med friske urter.
Tips: Vend inn litt revet parmesan samtidig som smøret tilsettes helt på slutten. Smak gjerne til med sitron.