Olivenbiscotti
Nydelige olivenbiscotti med soltørkede tomater og pecorino som passer godt til skinke, tapenade eller en god ost er kjekt å ha på repertoaret.
25 stk
- 125 g hvetemel
- 50 g Iliada kalamata oliven
- 22.5 g Pecorino Romano
- 15 g Montanini soltørkede tomater
- 0.5 store egg
- 0.5 dl melk
- 0.5 ts bakepulver
- 0.25 ts maldonsalt
- 0.25 ts tørket timian
Tilbehør
- 20 g Serranoskinke
- 2 ts Iliada grønn oliventapenade
Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 160 °C, over og undervarme.
2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en vid bolle, tilsett egg og melk. Kna sammen til en fast litt klissete masse. Spe med melk til passe konsistens.
3. Ha deigen i en bakepapirkledd brødform (ca. 1 ½ liter). La biscottien steke ca. 35 minutter til overflaten er litt gyllen.
4. Ta ut av formen, avkjøl litt og del i tynne skiver. Legg skivene på bakepapirkledd stekebrett og stek videre ca. 20 minutter til biscottien er gyllen og sprø. Bruk varmluft dersom du bruker flere stekebrett.
Tips:
Pecorino kan erstattes med parmesan.
Server gjerne med Kalamataoliven, en god serranoskinke og litt Iliada grønn oliventapenade.