Klassisk rødvinsaus
Hjemmelaget klassisk rødvinsaus er en enkel og deilig saus som passer godt til okse, lam og kalv, samt noen fiskeretter som hellebarn, torsk og tiggvar.
1 porsjon saus
- 3 ss Sukker
- 3 dl rød matvin
- 0,5 dl rødvinseddik
- 1 l oksefond
- 50 g usaltet smør
- Smak til med salt, pepper, sukker og sitron
Slik gjør du:
Smelt sukkeret til en gyllen karamell. Hell i rødvin og rødvinseddik og kok dette inn til det halve.
Tilsett 1 liter god oksefond. Småkok uten lokk til sausen har kokt inn til om lag 5 dl.
Ta sausen av varmen og rør inn 50 gram smør med en visp. Juster eventuelt smaken med litt salt, pepper, sukker og sitronsaft.
Produkter fra Oluf.no
Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no: