Brasserte kyllinglår med bacon
4 porsjoner
- 0,5 dl hønsebuljong
- 160 g pancetta, i terninger
- 12 aromasopp (ev. annen sopp du har tilgjengelig)
- 8 kyllinglår uten skinn
- 4 hviløksbåter, grovt hakket
- 2 laurbærblader
- 4 stilker frisk timian
- 4 dl rødvin
- 400 g Mutti datterini tomater
- 4 dl vann
- 120 g sorte oliven, stenfrie
- olivenolje til steking
- salt og grovkvernet pepper
Slik gjør du:
- Varm opp en dyp stekepanne på litt sterk varme, ha i olivenolje.
- Stek bacon i ca. 2 minutter, tilsett sopp og stek den til den er myk.
- Legg kyllingen i stekepannen og stek kjøttet på begge sider i ett minutt. Dryss over litt pepper og salt.
- Ha i hvitløk, laurbærblad og timian, la det steke en liten stund. Ha i rødvin og la den koke litt, tilsett deretter tomatene.
- Hell over vann, tilsett kyllingfond og rør inn oliven. Gi det et oppkok, reduser varmen og la det koke til kyllingen er mør og sausen er litt tykk. Smak til med salt og pepper.
Tips: Server med deilig brød og hasselbakte poteter.