Oksehale- og morkelsaus
Denne sausen passer til det meste av okse, kalv og kyllingretter.
1 porsjon saus
- 3 dl Hvitvin for matlaging (uten alkohol)
- 1 l Puljonki oksehalefond
- 10 g Morkler (legges i kladt vann)
- 2 dl Morkelvann (vannet fra bløtleggingen av morklene)
- 3 ss Sukker
- 50 g Usaltet smør
Slik gjør du:
Legg 10 gram Morkel i 3 dl vann. Lag karamell av 3 ss sukker. Tilsett 3 dl hvitvin og 2 dl av "Morkelvannet" og reduser til det halve. Hell i 1 liter Puljonki Oksehalekraft og reduser til det er ca 5 dl igjen. Finkutt Morklene, fres de gjerne så vidt i litt smør. Sil susen og til sett Morklene og rør inn 50 gram smør. Smak til med salt og pepper.