Ovnsbakt brokkoli med oliven - og kaperssalsa
En nydelig grønn lunsjrett eller et perfekt tilbehør til middagen får du med sunn brokkoli og en deilig oliven – og kaperssalsa.
4 porsjoner
- 1 dl Iliada kalamata olivenolje
- 1 stor brokkoli
- 2 fedd hvitløk, i tynne skiver
- 0.5 sitron, finrevet skall og saft
- 1 ss pinjekjerner
- 1 ts Maldonsalt
- litt nykvernet sort pepper
Oliven- og kaperssalsa
- 150 g Iliada kalamata oliven u/sten
- 4 ss Iliada kalamata olivenolje
- 50 g Iliada kapers
- 2 ss rødløk, finhakket
- 1 dl rosiner
- 30 g ristede pinjekjerner
Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 210 ˚C, over og undervarme. Legg bakepapir på et stekebrett.
2. Rens og vask brokkolien, del den i store litt tynne skiver.
3. Gni skiver og buketter godt inn med olivenolje, sitron og sitronskall, legg dem på stekebrettet.
4. Dryss over hvitløk, pinjekjerner, salt og pepper.
5. Stek brokkolien på midterste rille i 15-20 minutter, eller til den er al dente. Steketiden vil variere etter tykkelsen på brokkolien og type stekeovn.
6. Grovhakk ingrediensene til oliven- og kaperssalsa og bland dem sammen. Server salsaen ved siden av brokkolien.
Produkter fra Oluf.no
Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no: