Kremet fiskesaus med cherrytomat og dill
Deilig saus som passer til fisk og skalldyr.
1 porsjon saus
- 3 dl hvitvin (matvin uten alkohol)
- 1 l Fiskekraft
- 300 g Mutti cherrytomater
- 1 stk Fenikkel
- 1 stk Gulrot
- 1 stk Sjalottløk
- 2 stk Laurbærblad
- 5 ss Solsikkeolje
- 1 ss Sukker
- 50 g Usaltet smør
- Smak til med dill, salt og pepper
Slik gjør du:
Grovkutt fennikel, gulrot og sjalottløk, fres dette i kjelen med solsikkeolje til det blir mørt, ha i 2 laurbærblad. Ha på 3 dl hvitvin og kok ned til det er nesten helt tørt. Ha i 1liter Puljonki fiskekraft og 1 boks Mutti Cherry tomater. Reduser dette til det er ca 5 dl igjen. Tilsett 1,5 dl fløte og 1 boks Creme Fraiche, kok opp og reduser litt om ønskelig. Smak til med 1 ss sukker, salt, pepper og saften av 1/2 sitron. Pisk inn 50 gram smør. Finkutt dill og bland inn ved servering.