Ostesuffle med Staint Agur
4 porsjoner
- 200 g Saint Agur
- 4 ss smør eller andefett
- 4 ss hvetemel
- 3,5 dl h-melk
- 4 egg
- 1/2 purreløk eller 1 vårløk, i ringer
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts malt sort pepper
Slik gjør du:
- Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og la frese under omrøring i 2 minutter. Spe med melken og la koke i 2 minutter. Smuldre Saint Aguren i sausen og bland godt. Avkjøl sausen til romtemperatur.
- Knekk eggene i en bolle. Løft eggeplommene over i den hvite sausen og vend dem inn.
- Pisk eggehvitene stive i en kjøkkenmaskin.
- Vend purreløk, salt, pepper og de stive eggehvitene inn i den hvite sausen.
- Smør en ildfast form med smør. Ha i røren. Fyll opp formen halvfull. Pass på at du bruker en form som er stor nok, for suffleen vil heve i ovnen. Du kan også bruke 4 porsjonsformer.
- Stek suffleen i ovnen på 175 grader i ca. 45 minutter.
- Server suffleen umiddelbart etter at den er tatt ut av ovnen.
- Server ostesuffleen med en grønn salat og godt brød ved siden av.